Blooms Corda випустили свій анонсований альбом

Сьогодні інді-рок гурт Blooms Corda ділиться зі всіма своїм новим альбомом "Найдорожчі речі у світі".

Початок альбому був покладений під час першого локдауну, коли Данилу Галико, фронтмену гурту, написали колеги, чим розтрясли його та студійну творчу застиглість.

"Немов посланці з неба, мені написали Антон Рябченко (звук) та Юра Рябчук (студія Chekpoint). Вони сказали, мовляв, чувак, локдаун, все завмерло, студія пустує, але ми хочемо зробити щось корисне, давай може запишемо якусь нову пісню Blooms Corda, в тебе є така? І в мене така була", – розповідає Данило Неформату.

А ще перед записом троє домовились між собою, що приділять достатньо уваги звуку, що не завжди, на думку Данила, вдавалося.

"У висновку ми записали одну пісню, і мені дуже сподобалось те, що вийшло. От тоді я зрозумів, що треба збирати раму, збирати пісні, які чекали свого втілення, та записувати повноформатний альбом."

Коли робота над майбутнім альбомом лише починалася, Данило уявляв його як найособистіший з усіх, але в результаті той став майже протилежністю його очікувань.

 

Робота над альбомом протікала неспішно, а репетицій було небагато через наявність в кожного учасника гурту основної роботи.

"Перед кожною сесією запису ми збиралася один-два рази, я приносив демку, ми приблизно накреслювали собі той чи інший "музичний малюнок", а потім з одного-двох дублів записували, щоб вуха не встигли звикнути до пісні. Якраз через цю незвичність драмер Андрій іноді додавав якісь зміни в партію випадково, прямо під час запису. І нам це подобалось."

Завершити альбом вже після початку війни вдалося завдяки сприятливому збігу – студія, в який працювали музиканти, сама по собі знаходиться в укритті.

Обкладинку альбому Данило намалював сам, як і зазвичай, він робив це паралельно із записом пісень, аби передати їхню атмосферу зсередини цього моменту.

"У звукових відтінках альбому мені превалюють теплі кольори, які немов шарами накладаються один на інший. А ще, ось це пусте крісло посередині, воно символізує домашній затишок, однак на кріслі ніхто не сидить. Після 24 лютого багато хто з нас позбавлений свого домашнього затишку та спокою. Це крісло немов чекає на свого хазяїна, коли він знову зможе повернутися до себе щасливого."

Blooms Corda – київський інді-рок/джаз-фанк гурт, який створив Данило Галико у 2014 році. Дискографія нараховує чотири повноформатних альбоми та один мініальбом.

Blooms Corda в мережі:

https://www.facebook.com/bloomscorda
https://www.instagram.com/blooms.corda/

Фото обкладинки – Іnstagram виконавців