Гурт ВІДСІЧ поповнив дискографію воєнним ЕР

Нещодавно утворений одеський хардкор гурт ВІДСІЧ видав свій перший ЕР "Пліч-О-Пліч", записаний самостійно наживо.

"Відсіч з‘явилась тоді, мабуть, коли страх від перших днів вторгення рашистів відступив – його замінила нестримна лють і повне розуміння того, що нас тупо намагаються знищити", – ділиться Bow, учасник гурту, із Неформатом.

Єдність нашої країни сама по собі найбільше надихнула виконавців на написання музики для цього проєкту.

"Особливо [ред. – надихнули] ті люди в Одесі, що вирішили залишитись вдома, незважаючи на те, як далі можуть розвиватися події. Віра в ЗСУ, допомога армії та один одному, велика кількість організованих волонтерських центрів. Відсіч – це про кожного з нас, хто сприймає ці найскрутніщі часи як нову реальність і не боїться в ній існувати."

Музиканти записали свою першу репетицію, додали другу гітару, а потім окремо записали вокал. Все відбувалося швидко, без згаяного часу, чому виконавців навчило сьогодення зокрема.

"Ми хотіли грати щось, що бере коріння в хардкор музиці західного узбережжя Штатів початку 80х, базуючись на гуртах Bl’ast! та Black Flag, із присмаком чегось мелодійного від Agent Orange або Adolescents. І все це пронести крізь призму любові до пізнішої реінкарнації подібної музики, а саме – таких гуртів, як Kill The Messenger, Triple Threat, The Third Degree", – додає Minus One.

Обкладинкою альбому гурт обрав зображення найзнаменитішої вулиці Одеси під час війни – Дерибасівської.

"Протитанкові «їжаки», порожнеча і влада страху перших двох тижнів війни. Символізм в розумінні контексту часу. Це наша реальність, про яку ми ніколи не мріяли і якої ніяк не чекали. Саме про це наш перший реліз, в тому числі і обкладинка."

ВІДСІЧ – одеський хардкор проєкт, що виник як реакція на воєнні дії в Україні на початку 2022 року. Перший реліз гурту – ЕР "Пліч-О-Пліч", просякнутий атмосферою подій російсько-української війни.