Неформат запускає спільноту читачів

Після багатьох місяців підготовки ми нарешті запускаємо власну спільноту читачів. Що воно таке і для чого треба, розповідаємо тут.

Редакція Неформату працювала над створенням власної спільноти читачів з кінця минулого року, коли ми потрапили на відповідну грантову програму Львівського медіафоруму. Війна затримала реалізацію цього плану, змусила нас переглянути ряд інших ідей на 2022-ий, і загалом зменшила наші можливості фінансування, тому допомоги читачів ми зараз потребуємо як ніколи.

Ми розуміємо, що насамперед зараз потрібно допомагати армії і цілком підтримуємо наших читачів у цьому. Але якщо ви цінуєте роботу Неформату, хочете підтримати розвиток української музичної культури та маєте змогу підтримати нас, ставайте учасником спільноти. Що це означає.

1. Тісніший звязок редакції з читачами. 

Ми створили чат у Телеграмі, де вже спілкуємося та радимося з нашими патронами. Саме вони стало основою нашою спільноти. Але зараз плануємо додати туди ще наших авторів-фрилансерів і тих, хто своєю працею або часом робить значний вклад у розвиток Неформату. І, звісно, всіх, хто захоче підтримати видання через механізм спільноти. Бо ми хочемо побудувати справжню групу однодумців, які працюють над спільною метою — максимальним поширенням та підтримкою всієї тої крутої музики, про яку ми пишемо.

Ще у нас є кілька ідей, для яких банально потрібно більше часу, голів та рук. Зовсім скоро м їх озвучимо у чаті спільноти і кожен його учасник, за бажання, зможе долучитися до цікавих музичних активностей. 

2. Ефективніша фінансова допомога через новий фінансовий механізм. 

Раніше ми працювали виключно через Патреон. Сервіс забирає певний відсоток, до того ж вивід коштів звідти доволі затратний. Модель спільноти, реалізована через український сервіс WayForPay, є і простішою для користувача, і навіть вигіднішою — більша частина грошей лишатиметься на потреби редакції. А ще тут є опція довільної суми та довільної регулярності, що дає змогу супергнучко налаштувати розмір підтримки під свої можливості. Врешті є особистий кабінет WayForPay, через який можна зручно керувати власною підпискою. 

Окремий бонус — не прийдеться мати справи з Патреоном тим, хто цього не хоче з ідейних міркувань після того, як сервіс несподівано заблокував сторінку фонду "Повернись живим". Але водночас ми лишаємо Патреон для тих, кому зручніше використовувати цей фінансовий механізм.

Усі кошти від читачів ми витрачаємо виключно на виробництво нового контенту. 

3. Новий мерч для вищих тірів.

Ми підготували мерч для учасників спільноти з вищими внесками — шкарпетки, футболки, сумки, листівки. Поступово зможемо все це розіслати.

Подивитися на наш новий мерч та дізнатися більше про те, як ми встигли за кілька днів до початку повномасштабної війни відзначити день народження видання і презентувати ідею спільноти, можна за цим посиланням. 

А розглянути усі варіанти підписки та наші пропозиції можна прямо тут та на сторінці спільноти

Single

  • Доступ до закритого Телеграм-чату з редакцією
  • Редакційна мейл-розсилка щодватижні
  • Ранній доступ до релізів нашого лейбла
EP
Тір Single +
  • Брендовані шкарпетки, стікери та листівки, раз на рік
Довільна сума

Те ж, що і в тірах Single або EP в межах їхніх розмірів підтримки + особливі бонуси за більші внески

З усіма додатковими питаннями та пропозиціями звертайтеся на наш редакційний мейл - contact@neformat.com.ua