Дует Сум видав анонсований альбом

Сьогодні експериментальний електронний проєкт Сум видав свій перший повноформатник "Географія Особистості", який музиканти писали ще з осені. Як і планувалося, альбом вийшов на столичному лейблі Mystictrax.

Натхненням для релізу, за словами учасниці проєкту Майі, став пошук себе у бетонному лісі міста, а краса їхнього з Максимом твору переважно полягає в тому, як цей твір сприймають самі слухачі. 

"Впродовж альбому персонажі подорожують між історіями, які нам (і вам) дуже знайомі, але радше забуваються, замилюються часом. Так, "Пізно" і "Яблуня" розповідають про час, який вже не повернеш", – зазначають музиканти в пресрелізі.

Коли ми писали про різдвяний трек дуету, то Майя та Максим вже оголосили про назву цього альбому й планували концерт-презентацію на його підтримку. В результаті ці та інші плани довелося підігнати під вимоги часу обом:

"Як музикант, я взяв участь у трьох релізах, гроші з яких ідуть на благодійність українцям – "Together For Ukraine" (Standard Deviation/Mystictrax), "AZOV" від Mystictrax та "United (O)" від (O)soznanie. Я пропоную свою музику всюди, де вона може принести користь та пришвидшити перемогу хоча б на крок", – ділиться Максим.

Окрім цього, виконавець став частиною кібервійськ, кухарем для людей в біді, а також закуповує ліки для харків’ян та всі особисті вільні кошти переводить на різні потреби – армії чи постраждалим. Майя тим часом теж брала участь у волонтерських ініціативах та плела маскувальні сітки для військових у перервах між підготовками до іспитів.

Сум – експериментальний проєкт музикантів Майі Renevich та Максима (Whaler), який вони заснували у Харкові. В рамках цієї творчої формації музиканти вже випустили сингли "Місто" та "Коляда" та свій перший повноформатний альбом "Географія Особистості" (2022).

Сум в мережі:

https://linktr.ee/sum_mp3

Фото обкладинки – надали виконавці