Новий лейбл Catch Balance Records поповнить полички колекціонерів касет

Минулого року в українському андеграунді з'явився новий касетний лейбл – Catch Balance Records. На ньому вже вийшов альбом "Токсік" виконавиці ТУЧА.

Заснував лейбл киянин Олексій Простоквашин під емоційним впливом від реп-вечірки ЗМЕИ.

"Там тоді коїлася справжня субкультурна "Санта-Барбара" – молодь виривала мікрофони у виконавців і зачитувала свої куплети, подяки артисту, допомагала дочитати трек, всі фрістайлили… Складно було в якийсь момент зрозуміти, хто саме виступає або виступив, враження було, що виконує весь зал, вся публіка, і це було чудово. І тоді ось з'явилася ідея зробити низовий локальний реп-лейбл для фрешменів та урбанів, вурдалаків усіх мастей та областей", – розповів Олексій Неформату.

Згодом, коли Олексій перейшов безпосередньо до втілення ідеї, він зрозумів, що не хоче прив’язувати свою діяльність до репу й взагалі мати будь-які обмеження.

Концепція лейблу проста – задокументувати прояви музичної культури на фізичних носіях, а саме на касетах:

"Виконавці зникають з роками, як і спогади про них. А ось копія на фізичному носії залишається у тебе в колекції, завжди служить артефактом, який тебе подумки переносить у дні минулі."

Першим та поки що єдиним релізом на лейблі став альбом "Токсік" виконавиці ТУЧА.

"Аби почати, потрібні були хороша касетна дека для запису, базові знання в записі, дизайні та друкуванні, бланкові касети гарної якості та за прийнятною ціною, канцелярське приладдя, а також терпіння та медитативні маніпуляції."

Наразі в діяльності лейблу виникло деяке затишшя, бо Олексій стикнувся з певними труднощами в придбанні "основного інгредієнта" – касет. Але це лише тимчасова перешкода. У планах засновника лейбла співпрацювати з артистами, які мають самобутнє звучання та стиль, а також влаштовувати концерти та різноманітні заходи.

"Я відкритий для всіх, без обмежень, для артистів будь-якого жанру та рівня хайпу."

Catch Balance Records – київський касетний лейбл, який заснував поціновувач музичної культури Олексій Простоквашин у 2021 році. Наразі лейбл вже видав альбом "Токсік" виконавиці ТУЧА.

Catch Balance Records у мережі:

https://www.instagram.com/catch.balance.records/

Фото обкладинки – Instagram лейблу