Український андреґраунд звучатиме у фільмі "Стоп-Земля"

Низка українських незалежних артистів доєдналася до створення музичного супроводу кінострічки Катерини Горностай "Стоп-Земля". Презентація саундтреків відбудеться 13 січня 2022 року у HVLV Bar ft. Hangout на Подолі.

Як йдеться в пресрелізі, основний саундтрек та кілька музичних тем до фільму написала львів’янка Мар’яна Клочко – музикантка, дизайнерка та фотографка.

"Це вже не перший її досвід у створенні музики до кіно. Над саунд-оздобленням "Стоп-Землі" вони працювали спільно із режисеркою Катериною Горностай."

Також свою музику для цього кіно записали Євген Гордєєв (Kurs Valut, МС Брехунець), Світлана Няньо, Анатолій Бєлов та Григорій Бабанський (Людська Подоба), Сашка Васильківський (VNATURE), Андрій Гандзюк (Джонні Дивний) та Богдан Єремейчук (Wootabi), Олександра Морозова та інші.

"Ми розуміли, що купувати дорогу зарубіжну музику в нас не буде змоги, це має бути українська музика. І хотілося саме музику якісну, цікаву, яка буде звучати англійською або українською. Ніякої російської, – це теж мене вибиває, коли україномовний серіал, а перша чи фінальна пісня – російськомовні. Це те саме, що зі школою – хотілося якось ідеалізувати цю історію. Я не можу зробити фільм, де я буду використовувати музику Моргенштерна, бо вона мені не подобається. Тому я просто змусила цей фільм слухати таку музику, й це було суперцікаво", – розповіла режисерка фільму виданню LB.ua.

Щодо самого фільму, то він оповідатиме історію життя київської школярки Маші, її дружби, закоханості та інших підліткових переживань. 

 

Подія пройде напередодні офіційного прокату стрічки в кінотеатрах, що стартує 20 січня. На презентації музики у Хвильовому після Мар’яни Клочко також виступить київський діджей Нікіта Мекензін, який зіграв роль діджея в одній зі сцен фільму.

Подія на Facebook:

https://www.facebook.com/events/214383104217271

Фото обкладинки – Facebook Катерини Горностай