Постпанки Smurno презентують вільний від тлумачень сингл

Столичний постпанк гурт Smurno ділиться новим синглом "Море Дерев", який логічно продовжує їхній перший ЕР "Скло" як за настроєм, так і за звучанням.

Цим треком музиканти хотіли підкреслити атмосферу "гнітючої невідомості", на кшталт тої, що присутня в роботах Стенлі Донвуда та Тома Йорка періоду "King of Limbs". 

"Асоціації зі словосполученням "Море дерев" можуть бути різними. Ми вважаємо за краще не нав'язувати свого тлумачення. Нехай це будуть ваші особисті асоціації та переживання", – йдеться у пресрелізі гурту.

"На відміну від попереднього ЕР, тут ми намагались зробити важчу пісню в плані гітарного звуку, через це довелося розбиратися з певними нюансами звучання перегружених гітар у lo-fi міксі. Не хотілося робити трек занадто "рокєшним", – поідлилися музиканти із Неформатом.

Обкладинку альбому малював вокаліст гурту Ігор Костюк, який також писав текст цієї пісні. За словами музикантів, із обкладинкою довго "не зросталося", тому їм довелося провести мозковий штурм, аби зупинитися на одному варіанті та довести його до пуття.

"Спочатку нам здавалося, що обкладинка трохи похмура, але ж і ми граємо не найвеселішу музику)."

Зараз виконавці вже почали писати свій наступний ЕР, до якого, орієнтовно, увійдуть 3-4 пісні й серед них буде найулюбленіша власна композиція гурту – "Нема питань":

"Дуже хвилюємося, аби вдалося передати всю атмосферу та "вайб" цього треку. Сподіваємося добре попрацювати у січні, щоб все було готово напочатку весни."

Smurno – київський українськомовний постпанк-гурт, заснований у 2020 році. Наразі гурт випустив один ЕР "Скло" й готує до виходу другий. Музиканти надихаються Надихаємося літературним постмодернізмом, українською та польською адеграундною сценою 80-90-х і мультфільмами виробництва студії "Арменфільм".

Smurno у мережі:

https://smurno.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/smurno_band/
https://www.facebook.com/smurno.band
https://soundcloud.com/smurno

Фото обкладинки – Facebook виконавців