Альбом з планети-в’язниці від Zombies Eat My Neighbours

Першого грудня грайндкор гурт Zombies Eat My Neighbours випустив повноформатний альбом "Planet Prison" на лейблі Surrogate Rec.

Альбом складається із матеріалу, який вже можна було почути на концертах гурту раніше, а виражає він занепокоєння станом планети та байдужістю людського роду в цілому.

"Вбивши останнього звіра, піймавши останню рибину
Буде і далі навколишній нищити світ
Істота, яка називається гордо – людина
Що останньою зникне з тіла планети як вид"

Музику виконавці хоч і грали багаторазово, та записати змогли не одразу – життя розкидало їх по різних містах та навіть країнах. Працювати над цим альбомом учасники гурту почали ще більше року тому.

"Із записом барабанів нам допомагав Ігор Листопад із гурту Fleshgore, який записував нашого драмера Льоху на своїй домашньо-гаражній студії. Вокал був записаний 12 березня у столичній студії Pustelnyk арт. Гітари записувалися на домашній зомбі-студії, де потім усе це дивне музичне вариво і зводилося власними силами", – розповіли музиканти Неформату.

Альбом присвячено всім нам – громадянам планети В’язниця, на якій, на думку музикантів, ми живемо і яку самі ж створюємо навколо себе:

"Ми переймаємося більше постами в соцмережах, ніж тим, що відбувається насправді. Тут і кліматичні зміни, і вирубка лісів, і соціальна нерівність. До речі, про вакцини ми згадали по приколу, коли ще і не пахло ковідом та локдаунами. Вийшло якесь міні-пророцтво, тоді стало якось не дуже смішно."

Над обкладинкою "Planet Prison" працював вітчизняний автор коміксів Андрій Данкович. Він створив цей малюнок для гурту ще у 2018 році.

"Працювати було легко і просто, оскільки Андрій відкрита і всесторонньо розвинута людина. Від пари речень і кількох текстів пісень у переписці за тиждень все переросло в те, що ви можете бачити на компакт-дисках, які видає Тарас із Сурогат рекордс."

Зараз музиканти марять про літні фестивалі під відкритим небом, а також конкретно про чеський Obscene extreme. Можливо, взимку Zombies Eat My Neighbours запишуть ще кілька треків, як завжди – неординарних.

Zombies eat my neighbours – експериментальний хардкор / грайндкор гурт, що виник у 2006 році в Бородянці (місто на Київщині). Після успішного дебюту в клубі "Бінго" навесні 2008 року та багатьох виступів гурт "впав у сплячку". Колектив неодноразово змінював ритм-секцію, та при цьому продовжував випускати музику. Зараз учасники колективу живуть і творять у Києві.

Zombies eat my neighbours в мережі:

https://zombieseatmyneighbours.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/zombigrindclub
https://www.youtube.com/channel/UCuriblx70RS4noV0zT0qGRg
 

Фото обкладинки – Facebook виконавців