Statist випустили альбом про сучасні засоби комунікації

Київський grindcore/powerviolence гурт презентував альбом "#Your only offline friend".

"Концепція альбому стосується сучасних засобів комунікації та всіх проблем і курйозів, з ними пов’язаних. Тексти про віртуальний секс, інстаграмні сторіз, фейсбучик, срачі в соцмережах, підміну справжніх знань фейками і тд. Усе приправлено щедрими нецензурними висловлюваннями та цинічним стьобом", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Old.

Матеріал створювався упродовж 2018–19 років. Альбом записували на студії київського brutal death metal гурту Fleshgore. Серед особливостей запису музиканти виділяють накопичення ударних, яке вони робили на магнітну стрічку.

На обкладинці зображений динозавр, який з’являється у Google Chrome, якщо виникають проблеми з під’єднанням інтернету.

"Попри те, що в тебе у віртуальному обліковому записі може бути просто божевільна кількість друзів та фоловерів, як тільки з’являються справжні проблеми та зникає інтернет, усі віртуальні друзі зникають і твій єдиний "друг" в офлайні — маленький динозаврик, що стрибає. Ти залишаєшся — віч-на-віч зі своїми проблемами", — додає музикант.

Наразі повністю готова нова "програма" "Antitotalitar", яка буде записана із новими учасниками. Наступного року Statist запишуть триб’ют-ЕР у фірмовому стилі, але невідомо, на які гурти. Найближчим часом почути гурт наживо ви можете в Києві 26 грудня у Теплому Ламповому.

Нагадуємо, раніше ми писали про спліт-альбом Statist та американського grindcore проєкту Junko Furuta.

Також на сайті є декілька текстів про гурт:

Statist — київський грайндкор/павервайоленс гурт, створений у 2018 році. Дискографія нараховує один мініальбом, демку та промо-реліз. Серед інфлуенсерів музиканти вказують Yacopsae, Hellnation та Christcrusher.

Statist у мережі:

https://www.facebook.com/Statist2018
https://www.youtube.com/channel/UCOi8Ty38xqT5qH61k79dBsw
https://statist.bandcamp.com

Фото надані гуртом