Zetetics випустили новий альбом та нарешті стали собою

Минулого тижня столичний інді-гурт Zetetics випустив свіжий альбом "Cold Star", вихід якого затримувала пандемія.

Цього разу реліз став проривним для вокалістки гурту Ліки Бугайової – більшість інструментальних партій та повні аранжування альбому вона написала сама.

"Цей альбом більш електронний і, насправді, ми завжди хотіли прийти до такого звучання. Щодо концепції і ставлення до запису — здається, що це якраз альбом, на якому ми знайшли характерні для нас речі і стали собою, не озираючись ні на кого", – ділиться Ліка з Неформатом.

 

Загалом, як йдеться у пресрелізі гурту, центральною темою альбому стала світла любовна ностальгія, особисте очищення, присвячене найсвітлішому, що є всередині нас. Робота над "Cold Star" йшла протягом двох років. Звукорежисер альбому – Сергій Добровольский, який працює із Zetetics з часів їхнього другого альбому.

"У Ліки із Сергієм якийсь особливий зв’язок творчий. Крім того він неймовірний музикант, який грав у кращі часі з Іриною Білик, тощо. Неймовірного музичного мислення і педантичності людина", – додає креативний продюсер гурту Олег Тетерятник.

Обладинку альбому зняв на плівку кінооператор Ілля Максименко, близький друг музикантів. А сама ідея обкладинки належить Олегу Тетерятнику.

"Ми хотіли отримати кадр, який балансував би між трактуваннями слова "зірка": між зіркою на сцені та зіркою із космосу. Це холодний кадр, на якому не видно обличчя Ліки, хоч силует і впізнаваний для тих, хто слухає нашу музику."

Зараз музиканти готують до виходу новий матеріал, його оприлюднення очікується навесні. Також гурт ділиться планами щодо змін свого  географічного курсу:

"На жаль, із англомовною лірикою ми не маємо в Україні стільки зворотнього зв’язку, скільки хотілося б. Тому ми націлені на країни, де така музика є популярною і актуальною. В нашому випадку це Британія, можливо, Бельгія. Ми чекаємо коли в інших країнах буде легше із пандемічними обмеженнями, щоб почати іншу сторінку свого шляху в ростерах європейських та західних талант-агенцій."

Zetetics – київський інді-рок гурт, який заснувала музикантка Ліка Бугайова у 2014 році. Наразі гурт випустив вже 5 повноформатних альбомів: "Finally I see" (2014), "Zetetic" (2015), "Unplugged" (2016) "11:11" (2019), "Cold Star" (2021), а також максісингл "Сіль".

Zetetics у мережі:

https://www.facebook.com/zeteticsmusic/
http://zetetics.band/
http://instagram.com/zeteticsmusic

Зображення обкладинки – надали музиканти