Що послухати: Музотека на Радіо Район

Цього року львівське медіа Радіо Район запустило подкаст Muzoteka. Це шоу, де музичний нерд Макс Чухліб (який також пише для нас рецензії) разом із запрошеними гостями обговорює актуальні проблеми сучасної музики й унікальні явища світової сцени. 

"Радіо Район — це медіа, що займається формуванням культурного обличчя районів. Центр Львова давно має свій культурний код і міф, однак спальні райони завжди залишалися поза полем зору. Наше завдання — розвивати андеграундну культуру Львова й пояснювати мешканцям міста, що таке незалежне й неформатне мистецтво", — пояснив у коментарі Неформату Максим. 

Відповідно, Музотека — це відеоподкаст, сконцентрований на музичній культурі та покликаний привнести до музотеки глядачів багато якісних виконавців, альбомів і жанрів. Серед гостей подкасту вже були Анастасія Войтюк (Troye Zillia), джазовий виконавець Михайло Олійник (OLI Music), Степан Бурбан aka паліндром, Мар'ян Пиріг (Пиріг і Батіг), Дмитро Кумар (1914).

Нещодавно подкаст поповнився новим форматом - Muzoteka Special, у рамках якого його творці завітали до Котельні Руїн Бару, одного з нечисельних андеграундних концертних майданчиків Львова. Надалі у рамках Muzoteka Special висвітлюватимуться концерти виконавців, які приїжджають до Львова, й робитимуть про це відеорепортажі. Крім того, розповідатимуть про інші місця у Львові, які надають молодим виконавцям проявити себе.

 

Поки подкаст орієнтується суто на Львів і його райони, однак у подальшій перспективі планує вихід на всеукраїнську аудиторію.

І остання ініціатива Радіо Район, яка має запуститися вже наступного місяця, у грудні — формат онлайн-хвилі. Поки ресурс сконцентрований на зборі музики, однак пізніше, коли вже працюватиме радіо, будуть і прямі ефіри. Отож, зараз радіо задекларувало мету "стати прихистком для незалежних виконавців, яких ви не почуєте на звичному радіо чи музичних каналах".

"Головна ідея — у нас гратимуть незалежні українські виконавці (від найлегших до найважчих жанрів), яких не почуєш на пересічних радіохвилях. Щось між Радіо Субмарина й Радіо Рокс, але тільки для сучукрмуз виконавців", - додає Максим.

Радіо Район у мережі:

https://www.youtube.com/channel/UCYcKLtnuPdTK1CdUdwk3aeg
https://www.instagram.com/radio.rayon/
https://www.facebook.com/radiorayon

 

Фото надані героями новини