Weekly Digest 4-10 жовтня

Техаський смерть метал Creeping Death, новий Trivium, The World is a Beautiful Place & I am No Longer Afraid to Die, death metal класичний та технічний, bestial black metal та black metal з елементами спагеті вестернів, а ще панк-рок та arthouse metal у Weekly Digest.

ANTICHRIST SIEGE MACHINE — Purifying Blade

Bestial black metal чи war metal — це злість чорного металу помножена на швидкість та інтенсивність грайндкору, до добутку яких додали шкіру, протигази, сонячні окуляри вночі, зброю і чорний та червоний кольори. ANTICHRIST SIEGE MACHINE трощать.

spotify | apple music | youtube music

 

Atræ Bilis — Apexapien

Технічний смерть метал з Канади. Дебютний повноформатник гурту Atræ Bilis "Apexapien" віє суворою зосередженістю і дисципліною та приголомшливою стіною звуку летить на слухача. Дебютний ЕР гурту вийшов на лейблі Transcending Obscurity, а повноформатник виходить на іншому культовому екстремальному 20 Buck Spin, тож самі розумієте, що рівень високий.

spotify | apple music

 

Bornwithhair — When The Witches Fall

Дуже кріповий дует називає свою музику lo-fi arthouse metal чи blackened death rock, і хоча може здатися, що це просто спроба гурту написати пафосні слова в пресрелізі, щоб заволодіти увагою медіа, увімкнувши "When The Witches Fall" розумієш, що це дуже влучні та чесні теги. Останній раз я так дивувався нібито непоєднуваним стилям, коли вперше почув анонімний психоделічний проєкт про чорну магію та "мертві голови", якщо ви розумієте, про що я. Дуже раджу зацінити, я особисто не можу перестати це слухати.

spotify | apple music | youtube music

 

Blood Red Throne — Imperial Congregation

True Norwegian Death Metal від ветеранів. Хай тут немає ні експериментів, ні нових форм, але є олдскульне звучання, рифи, важкість, грув, шквальний вогонь перкусії — все, за що люблять цей спраглий до крові жанр.

Spotify | apple music | youtube music

 

Creeping Death — The Edge Of Existence EP

Нова хвиля американського прихардкореного смерть металу. Creeping Death з Техасу випустили у 2019-му потужний LP "Wretched Illusions" і стали набирати оберти, але через пандемію не змогли сповна насолодитись туровим життям. Концерти повертаються і новий ЕР ковбоїв створений, щоб шматувати. "Ми визнаємо, що ми егоїстичний гурт, оскільки ми дійсно пишемо лише музику для нас, — пояснює гітарист Трей Пембертон. — Ми створюємо музику, яку нам цікаво грати і яку ми любимо слухати. Зрештою, саме ми найчастіше чутимемо ці пісні, граючи їх наживо".

spotify | apple music | youtube music

 

The Last Gang — Noise Noise Noise

The Last Gang — це панк з сонячної Каліфорнії, але попри це, а також наявність слабкої долі та регі інфлуенсів, альбом "Noise Noise Noise" все ж таки, як і у випадку з гуртом The Clash чи колегами по Fat Wreck Chords - Get Dead, не те щоб весела і сонячна музика, біль та смуток пробивається через відносно чілову музику.

spotify | apple music | youtube music

 

Trivium — In the Court of the Dragon

Не розумію, навіщо слухати Trivium у 2021 році, не здолав навіть всі сингли, але, можливо, комусь воно таки треба. Якщо так — напишіть, будь ласка, у коментарях.

Spotify | apple music | youtube music

 

Untamed Land — Like Creatures Seeking Their Own Forms

Використовуючи досвід та нюанси різних напрямів атмосферного металу, Untamed Land з Огайо намагаються до цих більш стандартних ходів чорного металу додати атмосферу класичних саундтреків Енніо Морріконе/спагеті вестернів. Захотілось передивитись "The Good, The Bad and The Ugly", але уявляючи всіх з корпспейнтом.

spotify | apple music | youtube music

 

The World is a Beautiful Place & I am No Longer Afraid to Die — Illusory Walls

Атмосферне емо/інді з Коннектикуту. Люблю цей гурт, люблю їхбю довгу і красиву назву, яка одразу налаштовує на правильний вайб для прослуховування. "Illusory Walls" — це четвертий повноформатний альбом гурту, назва для якого взята, несподівано, з відеогри Dark Souls. "Ілюзорні стіни — це приховані поверхні, які, здається, перешкоджають і не дають пройти, але якщо оглянути їх уважніше, є нічим іншим, як візуальною ілюзією", — вокаліст/гітарист Девід Ф. Белло. Про важкість людського існування під тиском сучасного майже дистопічного суспільства.

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©