Weekly Digest 27 вересня — 3 жовтня

Легенди індастріалу Ministry, Full Of Hell зі своїм довгоочікуваним LP (аж на 20 хвилин), спільний альбом Big Brave та The Body, EP від Enslaved, а ще noise rock, black metal у різних його проявах та фінський панк у Weekly Digest.

Abigail — Grotesque Nightmare

Abigail — це японський speed/thrash/black metal гурт з Токіо, заснований в 1992 році. З того часу японці випустили купу релізів, сплітів, компіляцій та завоювали культовий статус. "Grotesque Nightmare" — це запис найпершого концерту Abigail, який побачив світло завдяки лейблу Nuclear War Now!. "Думаю, там на концерті було близько 80 осіб. Публіка була приголомшена. Це був перший раз, коли вони побачили чорний метал наживо. У нас були всього чотири оригінальні пісні. Ми грали кавери на Bathory та Sodom. Це було 30 років тому. Слухати це зараз трохи соромно. Але ми мали неймовірну силу. З таким запалом виступати вже неможливо. Real Eastern black metal yakuza!", - каже фронтмен гурту Yasuyuki.

 

The Body/Big|Brave — Leaving None But Small Birds

The Body і Big|Brave — це гурти, що володіють неперевершеною здатністю передавати важкість за допомогою простоти, повторення та детальної продуманої звукової атмосфери, це артисти, які продовжують змінювати визначення того, що означає бути "важким гуртом". Їхній дебютний спільний альбом "Leaving None But Small Birds" демонструє новаторський підхід двох ансамблів до важкої музики, якої тут у традиційному сенсі і немає. Атмосфера створена The Body/Big|Brave скоріше нагадує гіпнотичні танці небезпечного хіпі культу з 60-х, а вокал Robin Wattie з Big|Brave у поєднанні з медитативною музикою захоплює та вводить у транс. Очікувано прекрасний альбом.

spotify | apple music | youtube music

 

Bummer — Dead Horse

"I Want to Punch Bruce Springsteen in the Dick". Шумовий рок гурт з Канзас-Сіті, Міссурі у своїй музиці намагається відображати абсурдність сучасного життя за допомогою чорного гумору, зневіреного нігілізму та праведної люті, що виливається у потоки рифів, які трощать черепи, гігантських басів та їдкого виття, які несуться на слухача з шаленою швидкістю.

spotify | apple music | youtube music

 

Caveman Cult — Blood and Extinction

Печерний War Metal з Маямі. Caveman Cult луплять у найкращих традиціях Sarcofago, Bestial Warlust та Conqueror і альбом "Blood and Extinction" — це звуковий аналог бейсбольної біти, на яку намотаний колючий дріт. Смачного!

youtube

 

Enslaved — Caravans To The Outer Worlds

Прогресивні чорні металісти Enslaved підготували EP послідовник їхнього 15-го студійного альбому "Utgard", що вийшов якраз рік тому. Епічно та захопливо, Enslaved — це гурт, який не розчаровує.

spotify | apple music | youtube music

 

Four Stroke Baron — Classics

Енергійна суміш new wave та важкого прогресивного року. Four Stroke Baron прагнуть створити яскраве та освіжаюче нове звучання в музичній сцені. Майже поп-композиції у поєднанні з прогом, альтернативним роком, електронікою та бог ще зна з чим. Вуху є за що зачепитись.

spotify | apple music | youtube music

 

Full Of Hell — Garden Of Burning Apparitions

Full Of Hell повертаються зі своїм довгоочікуваним новим LP "Garden Of Burning Apparitions". Альбом, як завжди, неможливо запхнути в коробку одного жанру, на слухачів чекає бліцкриг хардкору, грайнду, смерть металу та шуму, — тих самих елементів, які вивели Full Of Hell в авангард екстремальної музики останнього десятиліття. Єдине, чому мені прикро, що з таким гарним смаком гурт зупинився на такій ніякій, аби не сказати гірше, обкладинці.

spotify | apple music | youtube music

 

Kohti Tuhoa — Väkivaltaa

Гурт з Гельсінкі на стороні А свого нового EP черпає натхнення з ранніх релізів Spiderleg Records (The Subhumans, Amebix, Flux Of Pink Indians) та Killing Joke, з сирими, але хітовими гітарними партіями та вокалом, добре накладеним на важкий, драйвовий ритм. Side B пропонує 3 композиції невпинного хардкор-панку, де інтенсивний крик, пого-біти та гітари зі зламаним звучанням створюють чудове поєднання фінського хардкору, Disorder та сучасних гуртів, таких як колумбійський Muro. Тексти пісень ілюструють насильницький світ, який загрозливим темпом занурюється в хаос, що, здається, відбувається у всіх частинах планети у 2021 році.

spotify | apple music | youtube music

 

Laang 冷 — Xinteng 心

Terror black з Тайваню про потойбічний світ. Музика розповідає про жахливий досвід загробного життя засновника гурту 冷, якому вистрілили в голову при спробі крадіжки автомобіля. Він стверджує, що пісні, які він написав для цього проєкту, були натхненні його досвідом перебування в лікарні та в комі після атаки. Він описав свій коматозний стан так: "Це місце не піддається опису пекла, це розриваючий мозок, пустий і незбагненно жахливо досвід". Ауч. Цей альбом не для ваших найяскравіших днів, він настільки важкий і настільки лячний, як і випливає з опису.

spotify | apple music | youtube music

 

Ministry — Moral Hygiene

Одні з піонерів індустріального металу, проєкт Ала Юргенсена, Ministry останні чотири десятиліття використовували музику як мегафон, щоб об’єднати слухачів у боротьбі за рівні права, відновити американські свободи, викрити експлуатацію та поставити кривих політиків на їхнє належне місце. Юргенсен коментує: "З "AmeriKKKant" (ред. альбом Ministry 2018 року) я був шокований тим, що Трамп переміг. Я не знав, що робити, але знав, що мушу робити щось. Тому що я вважаю, що якщо ви музикант або художник, ви повинні виражати те, що відбувається навколо вас, у своєму мистецтві. Це станеться, зробите ви це свідомо чи несвідомо. З "Moral Hygiene" я попереджаю про те, що станеться, якщо ми не будемо діяти. Тут менше люті, але більше рефлексії."

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©