Weekly Digest 15-21 листопада

Розширений лайн-ап Converge, новий Exodus, постблековий шедевр, сум і журба, технічний дез, хардкор і більше у Weekly Digest

Converge — Bloodmoon: I

Музичні альбоми-колаборації за останні років п’ять стали вже зовсім звичним явищем, що, однак, не зробило їх анітрохи менш цікавими. Що вже й казати про колаборації за участі одного з найбільш шанованих та артистичних проєктів, культових Converge, що відсвяткували у 2021-му 20 років свого opus magnum, альбому "Jane Doe". На "Bloodmoon: I" склад Converge розширився з квартету до септету — до гурту приєдналися готична Chelsea Wolfe та її партнер по композиторству/колега по гурту Ben Chisholm разом з давнім другом Converge — Stephen Brodsky (Cave In). Альбом вийшов думовим, похмурим і дуже незвичним для Converge, хоча, якщо бути чесними, то коли Converge робили щось "стандартне"?

spotify | apple music | youtube music

 

Der Weg einer Freiheit — Noktvrn

Блек-металева формація Der Weg einer Freiheit випустила свій найкращий альбом. П’ятий повноформатник "Noktvrn", натхненний "Ноктюрнами" (нічними п’єсами) класичного композитора Фредеріка Шопена, охоплює всі аспекти ночі: темряву, сни, неясний стан душі, коли ще не спиш, але вже і не цілком контролюєш свою свідомість і, неодмінно, перші промені ранкового сонця. Дуже атмосферний альбом!

spotify | apple music | youtube music

 

Earth Crisis/Snapcase/Strife — The Return Of The California Takeover

Ще у 1996 році хардкор-гурти Earth Crisis, Snapcase і Strife відправилися у тур California Takeover і увічнили його класичним концертним альбомом "The California Takeover ... Live". Вони зробили це знову в лютому 2020 року, і тепер цей тур також одержує концертний альбом "The Return Of The California Takeover". Будьте готові розтрощити все під цей LP.

bandcamp

 

Exodus — Persona Non Grata

Після того, як гурт Slayer вийшов на пенсію, у Гарі Холта нарешті з’явився час на Exodus. 11-ий студійний альбом гурту вийшов важким, як і було обіцяно. Відкривши альбом майже восьмихвилинним тайтл треком (ага! у треш металі!), Exodus одразу дають зрозуміти, що за 7 років, які шанувальники чекали після виходу "Blood In, Blood Out", гурт накопичив багацько матеріалу. Хронометраж альбому "Persona Non Grata" —  понад годину і, чесно кажучи, я б краще послухав 2 ЕР від Exodus, ніж настільки довгий альбом. Матеріал крутий, але під кінець сил вже не лишається.

spotify | apple music | youtube music

 

Eye Flys — Exigent Circumstances EP

Чудовий нойз-рок від гітариста Full Of Hell Спенсера Хезарда. Подобається, що часу гурт не гає і послідовника минулорічного альбому видали от уже.

spotify | apple music


Khemmis — Deceiver

Приречений важкий метал від тріо з Колорадо, гурту, чий альбом 2018-го року я дуже люблю і чий ЕР з каверами на Dio теж влучив прямо в сердечко. Але цього разу, на жаль, Khemmis розчарували. Альбом наганяє тугу, але не зовсім так, як хотілося б, можливо, зможу його розслухати, але бракує поки того присмаку епічного хеві, який був на "Desolation".

spotify | apple music | youtube music

 

Me And That Man — New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2

Нергал та друзі. В принципі, назва альбому не бреше. Цього разу "зет меном" стали Gary Holt (Slayer, Exodus), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Randy Blythe (Lamb Of God), Myrkur, Devin Townsend, David Vincent, Doug Blair (W.A.S.P), Hank von Hell (ex-Turbonegro) та Abbath (Immortal, Abbath)

spotify | apple music | youtube music

 

Obscura — A Valediction

Obscura — одне з найбільших імен на технікал дез метал сцені. Їхнє звучання ні з ким не сплутаєш завдяки незмінному лідеру гурту Steffen Kummerer. "A Valediction" відкриває нову сторінку в історії гурту, адже у 2020-му його покинули всі крім фронтмена, але до складу повернулись бас-гітарист Jeroen Paul Thesseling, який грав в Obscura з 2007 по 2011, та гітарист Christian Münzner (2008-2014), а за ударну установку сів David Diepold (ex-Benighted (live), ex-Hate (live)). Разом вони видали технічний смерть метал у кращих традиціях.

spotify | apple music | youtube music

 

Scowl — How Flowers Grow

Десять пісень на "How Flowers Grow" могли б стати майстер-класом щодо того, як писати справжній, щирий панк і хардкор, не втрачаючи відчуття юнацького ентузіазму та веселощів, які насамперед  робить цей жанр привабливим. Тексти просякнені різким почуттям гніву та цинізмом, у них йдеться про все, від особистих зрад до соціально-економічних конфліктів. Музично ж можна почути інфлуенси таких гуртів, як Black Flag, Justice League, Negative Approach, The Rival Mob і навіть New York Dolls, і всі вони подаються з люттю та інтенсивністю. А ще саксофон!

spotify | apple music | youtube music

 

Swallow The Sun — Moonflowers

Гітарист Юха Райвіо коментує: "Я добре знаю, що не повинен цього говорити, але я глибоко ненавиджу цей альбом. Я ненавиджу те, куди він мене веде, як він змушує мене відчувати та що він означає для мене особисто. Я б хотів, щоб цього не було. Але, попри всю його чесність, у мене не було іншого вибору, ніж полюбити його. Це все, що для мене має значення в музиці. Для мене цей альбом схожий на дзеркало глибокого розчарування в собі. Навіть я все ще хочу вірити, що в мені є і може бути більше, ніж це. Зрештою, музика означає дуже різні речі для кожного із нас, і це прекрасна річ у ній. Немає правильного чи неправильного". Цей альбом робить боляче. 

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©