Stay Tuned! Oсінній ґейз від Ярослава Качмарського (Pincet)

Ярослав Качмарський відомий за багатьма музичними справами у Тернополі та за його межами. Хтось знає його як засновника електронного лейбла Pincet, інші — як техно-індустріального виконавця Motoblok, а хтось узагалі може згадати змагання гуртів Koza Music Battle, де Ярослав був засновником. 

 

Ярослав Качмарський
Він же Motoblok, DJ Zavgoth

Раніше Ярослав був артдиректором тернопільського клубу Koza та засновником конкурсу Koza Music Battle, що там проходив. Окрім того заснував лейбл Pincet, який спеціалізується на різноманітних проявах електронної музики, і міжнародний фестиваль експериментальної музики та медіаарту Hamselyt, що проходить у Тернополі з 2012-року. Має власний техно-індустріальний проєкт Motoblok, іноді виступає як DJ Zavgoth.

 

Попри мою основну любов і діяльність навколо найрізноманітніших проявів електронної та експериментальної музики, в серці також живуть шуґейз, дрімпоп і навколо. Хоча для цієї музики й нема сезону (так само добре це слухається і влітку), але осінь — особлива пора. До вашої уваги декілька улюблених пісень осіннього ґейзу.

Також плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music

The Brian Jonestown Massacre  Dropping Bombs On The Sun

З цією бандою тернопільську тусовку познайомив Зорян Безкоровайний. Як і Зорян, BJM — ветерани психоделічного руху. Ця пісня тягуча, у неї залізаєш і клацаєш на повтор знову і знову.

 

Seahorse  Alone

Цей трек був серйозною заявкою після реюніону Сіхорсів. Але щось того реюніону толком і не сталося, а пісня гарна.

 

Deafheaven  In Blur

Особисто для мене це бенґер з їхнього останнього, контроверсійного, альбому. Від блекґейзу відвалилася більша частина блеку, але стіна і глибина на місці. Ідеально пасує до вечірнього керування автомобілем.

 

Pinkshinyultrablast  Umi

Хоч і ненавиджу москалів з народження, це чи не єдиний гурт з Росії, який я слухаю. Не можу нічого з собою зробити.

 

Seefeel  Airless

З альбомом, з якого ця пісня, є сумний спогад. Катерина Заволока подарувала мені платівку (адже вона робила дизайн для альбому), а я п'яний провтикав вініл у київській маршрутці. Алкоголь — зло; добре, що я покинув цю гидоту.

 

Alcest  Oiseaux de proie

Блекґейз у кожну хату.

 

MØL  Bruma

Ще одні блекарі-блекарики у моєму списку. Почув їх наживо декілька років тому на Tallinn Music Week, де сам виступав. Був вибір, куди піти ше, вирішили з товариством сходити на невідомий нам метал. Фартануло — послемилися і порядно горіли.

 

Julia Shapiro — Death (XIII) 

Почув недавно на KEXP, сподобалося, зашазамив. Американці вміють.

 

Manon meurt  To Forget

З цим чеським гуртом познайомився, коли вони грали у Козі в період моєї артдирекції. Один з кращих концертів за мою каденцію. На пам'ять лишилася мерч-торба.

 

Більше тематичних плейлистів тут

Фото arslonga.vitabrevis

Neformat.com.ua ©