Stay Tuned. Вересень-жовтень 2021

Вересень лише розганявся з релізами, а потім як прийшов жовтень і як посипалося... Обрали для вас редакцією найкраще з почутого. 

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

1914  Where Fear And Weapons Meet LP

Єгор Фелюст, івент-менеджер, рецензент: 1914 цим альбомом стрибнули вище голови, піднявши власну вагу як в очках слухачів, так і критиків, і оргів фестів. Велична робота із відчутним розмахом, де біль, розпач, втрати та надії йдуть поряд упродовж всього альбому. Геніальні композиторські рішення, і точно один із найкращих альбомів цього року взагалі.

Стримінги

 

Ангел  Голодомор LP

Єгор: Ангел вважають модним столичним гуртом, котрий блек грає через те, що це ніби модно. Але, що рухає музикантами, питання другорядне. Кінцевий продукт вартий уваги через болісні теми та відкрите прагнення зробити якісно в рамках другої хвилі. Це гарний блек без намагання здивувати експериментами. Хлопці варті того, щоб витратити на них час і гроші.

Стримінги

 

Море ясности  Сиеста

Єгор: Я такий постпанк називаю танцем попри сльози. Бо ритми ніби веселі, але наповнення — вкрай сумне. І неважливо, який текст буде всередині. Музика під настрій.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

ТУЧА  Токсік EP

Ярина Денисюк, головна редакторка: Чудово, що маємо все більше актуальних українськомовних релізів. Марія Тучка пише похмуру електронну музику для танців, але водночас примудряється і говорити про важливі теми. "Ти винна" — однозначно топ, і в плані саунду, і по ліриці, і кліп до пісні вийшов вдалий. 

Стримінги

 

Amber Platypus  Bad trip  still a trip LP

Микола Мага, експерт, влогер: Одеська психоделічна сцена продовжує видавати все нові таланти та їхні релізи. Тут маємо інструментальний стоунер дум із вдало накрученим звуком. Матеріал більше для поціновувачів чогось подібного, однак і без того чути, що Amber Platypus — люди рукасті і можуть в гідний жанровий матеріал.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Arlekin  The Secret Garden LP

Альбом фактично вийшов у листопаді, а голосували ми за сингли з нього, але вже зрозуміло, що лонгплей потрапить у наступний топ, тому даємо сюди одразу його. Утім, пісня "It Wouldn't Last" — однозначно хіт, вартий вашої уваги! 

Тихон Лютий, рецензент: Альбом "The Secret Garden" — не подарунок для жанрових пуристів прог-року чи неопрогу, але сповнений ніжністю триб’ют цьому жанру від людини, що 15 років мріяла і готувалася зробити цей жест якомога краще. Також він чудово працює і просто як хороший пісенний альбом з сумними та драматичними історіями у проговій, постпанковій і бароковій обгортці — обирайте, що вам ближче.

Стримінги

 

Artem Bemba  Fried Autumn Leaves LP

Євген Манко, рецензент: Це дуже необхідний голос в українському контексті, який своїм осіннім павутинням сплітає, зв’язує та поєднує багато речей. Сучасний контекст, в якому написані ці пісні, поєднується через саунд з ранніми 70-ми. Життєрадісний український фолк-поп епохи "вусатого фанку", впливи якого помітні у мелодиці пісень Артема, поєднується з інтровертним сонґрайтерським психоделічним фолком на кшталт Incredible String Band або тих же Баррета й Флойда — музикою для роздумів, а не для танців. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Azathoth Circle  Siaivo LP

Микола: Тут, звідки не очікували, ми отримуємо чи не найкращий цьогорічний вітчизняний метал-альбом. Кросжанровий метал, досить помітно почорнілий, з міцно збитими треками, хітовими хуками та моторошною атмосферою. Гітарна робота на висоті, вокальні партії продумані максимально грамотно, українськомовна лірика. Реліз, до якого хочеться повертатися.

Spotify I Apple Music

 

Cluster Lizard  Star Corsair LP

Ярина: По-моєму, досить сказати, що цю роботу створив дует Дмитра Федоренка та Катерини Заволоки, що автоматично означає якість, як у звучанні, так і візуальну. Музика відсилає нас до романів Олеся Бердника "Зоряний Корсар" та "Камертон Дажбога" і вдало передає атмосферу космічного футуризму. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Elephant Opinions  Another Side of Youth LP

Єгор: Це чудово, що у 30+ панків все ще є бажання емоційно висловлюватися через стільки років та витрачених сил. Маю надію та тримаю кулачки побачити гурт наживо у Києві.

Більше про реліз ми писали у невеликій статті про нього.

Стримінги 

 

Ignea, Ersedu  Bestia split 

Микола: Якісний сучасний метал з низьким порогом входу. Легший саунд і хітові хуки від Ignea, в дусі матеріалу їхнього другого повноформатного альбому, і важчий та масивний звук від Ersedu, які повернулися після тривалої перерви.

Стримінги

 

janpalach  I Am the Thunder

Ярина: Janpalach повертаються після дворічного мовчання з новим синглом і планами на повноформатник. Тут маємо все те ж класичне скрімо з емоційним хардкором, дослідження теми люті та помсти у ліриці ну і, звісно, великі очікування на цілий альбом. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Mental Torment  ego:genesis LP

Микола: Приречений смерть метал у кращих традиціях жанру. Витримана атмосфера, повільний темп, низький звук, масивний гроул. Очікувано хороший реліз.

Стримінги

 

Mistmorn Божевілля двох

Микола: Батя вітчизняних думстерів релізить новий трек, під яким традиційно безліч переглядів і коментарів. Сумна підліткова лірика та меланхолійний вайб роблять своє. Слухаєш пісню і віриш автору. За це його і цінують.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Mortal Vision  Mind Manipulation LP

Єгор: Мені важко порівнювати гурт із будь-яким стовпом жанру, адже "натхнення" від тих чи інших помітне неозброєним оком. Однак це — міцний реліз, де увагу тримає старорежимний треш, трохи пробивається несформований дез і хардкорний запал. Голова від хедбенгінгу болітиме точно!

Стримінги

 

Sexual Purity  Don't touch

Ярина: Цей coldwave/darkwave дует із Дніпра у квітні випустив мініальбом, який ми, на жаль, знайшли надто пізно, аби включити у якісь топи, але відтоді стали пильно за командою стежити. І от маємо новинку — сингл "Don't touch", який і звучить добре у рамках обраного гуртом жанру, підіймає важливі теми того, як суспільство впливає на наше сприйняття себе

Стримінги

 

Superflat — Piss Artist

Ярина: Одеситам вдалося не лише записати хороший нойз-роковий трек, але і зняти на нього надзвичайно вдалий, яскравий і харизматичний кліп. І це я вам кажу, як людина, що кліпи не любить дивитися зовсім. Отож, сильно чекаю на нові роботи хлопців. 

Стримінги

 

The COW  SHVYDSHE NIJ TRIP LP

Так само, з розумінням того, що альбом потрапить у топ листопада, замість синглів підтягуємо одразу його. 

Ярина: Веселий психоделічний тріп з українськомовною лірикою, що вдало виділяє гурт на фоні колег. Однозначно з переорієнтацією The Curse of Wendigo на The COW українська психоделічна сцена дуже виграла, отримавши нового яскравого та унікального представника. Якщо сподобався дебютний EP хлопців, сміливо вмикайте і лонгплей — тут те саме, просто десь утричі більше.

Стримінги

 

thekomakoma  Альбом Київський EP

Микола: Євроденс з лірикою, що влучно описує сучасні українські реалії. За підходом нагадує польський віксапол, а музично — це максимально вдалий і лаконічний реліз. Кінцевий трек "Час рікою пливе" — то вдало залишена на кінець журбинка, після якої можна й засумувати.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Wormitorium  Demigod

Микола: Студійний проєкт по старорежимному смерть металу, який заявив про себе минулого року і на який особисто я покладав надії. Але все, що ми поки маємо, це один новий студійний трек, який продовжує вектор, взятий на демо. Трек хороший, але мало, і незрозуміло, коли буде ще щось нове.   

 

Редакційні плейлисти формуються на основі голосування учасників редакції.

Найкращі українські релізи липня й серпня, за версією нашої редакції, знайдете за цим посиланням.

Neformat.com.ua ©