Stay Tuned! Жіночий вокал y готичній музиці від Олексія Нікітченка (The Nightchild)

Творець київського гот-рок проєкту The Nightchild Олексій Нікітченко зібрав для Неформату тематичний плейлист, де можемо почути жіночий вокал у таких жанрах як goth rock, death rock та post-punk.

Історично склалося так, що ми живемо в патріархальній системі, яка диктує свої правила в усіх царинах діяльності людини. Не обійшов патріархат і музику, зокрема стилі темної сцени, які постали з панк-року. Ми звикли, що на таку музику зазвичай накладається меланхолійний низький чоловічий вокал, але буває таке, що дівчина бере на себе роль співачки й дає гурту неповторне звучання, яке ні з ким не сплутаєш. Яскравий приклад — Сюзі Сью (Siouxie Sioux) з гурту Siouxie and the Banshees.

Дисклеймер: У цьому плейлисті я підібрав гурти з жіночим вокалом, які подобаються особисто мені та належать до стилів goth rock, death rock та postpunk, тому тут ви не побачите колективи на кшталт Evanescence, Lacuna Coil та інші, а також у плейлисті не буде Siouxie and the Banshees, бо хоча я і визнаю за ними першість та оригінальність, вони мені не дуже подобаються.

Також плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

Skeletal Family — So Sure

Мелодійний, а подекуди й різкий вокал Anne-Marie Hurst в оточенні гітарних мелодій робив свого часу Skeletal Family дуже помітним гуртом в англійському постпанку.

 

Ghost Dance — Last Train

І знов Анна-Марі. Мої вибачення за повтор. Просто не можна оминути Анну Марі в тандемі з ексгітаристом The Sisters of Mercy, бо дуже красивий проєкт у них вийшов. Два сильні мелодисти — гітарний та вокальна зробили вельми чудовий проєкт.

 

Xmal Deutschland — Orient

Вокалістка Anja Huwe подарувала цьому німецькому гурту вокал у дусі Сюзі Сью, але зі своїми, неповторними тембрами та трохи крикливою манерою співу.

 

Crimson Scarlet — Window

Дез-рок гурт із Сан-Франциско. Вокалістка Chelsey Crowley з дуже мелодійним голосом доповнює меланхолійну картину пісень нібито трішечки засмученим голосом.

 

Solemn Novena — Alone

Louise Crane — не єдина виконавиця в цьому гурті з Великобританії. Здебільшого за вокал відповідає Marc McCourt, а Луїза додає бек-вокал. Але коли все ж таки їй дають головну партію, вона просто зачаровує своїм голосом.

 

Madness of the Night — Theatre of Life

Шведський дует, у якому місце за мікрофоном займає Abir Blackshadow з Лівану. На виході маємо… Уявіть Dead Can Dance з важкими гітарами, та арабськими вокалізами. Абір додає такої екзотики в музику, що зриває дах.

 

Scarlet’s Remains — Far from Paradise

Дівчина, що має нік Everghost, додає цьому дез-рок гурту з Лос-Анджелесу мелодизму, але з яскравим панківським корінням.

 

45 Grave — Party Time

Ну куди ж без піонерів дез-року? Dinah Cancer з цього лос-анджелеського гурту наспівує страшні історії та анархогімни своїм трохи хрипким, але не без мелодійності голосом.

 

Patricia Morrison — Alone

Колись мовчазна бас-гітаристка гурту The Sisters of Mercy (те, що вона співала на альбомі, то лише чутки) після того, як збігла від Ендрю Елдріча і трохи мовчки пограла на басу в гурті The Damned, вирішила, що співати вона вміє й хоче, і видала сольний альбом. Вокал Патріши вельми красивий, як на мене.

 

Більше тематичних плейлистів тут.

Фото надане Олексієм

Neformat.com.ua ©