Огляд італійської музичної сцени: Spiritual Front та ще 7 цікавих гуртів

Піонери неофолк сцени кінця 90-х повертаються в Україну завдяки старанням одеської промо-групи Dying Sky Booking.

Вже культові Spiritual Front на чолі з неперевершеним Сімоне Сальваторі 9 жовтня відіграють класичну програму з найкращих пісень гурту у Києві, в клубі "Тёплый Ламповый". А наступного дня, 10 жовтня, там же звучатиме кавер-програма Spiritual Front на The Smiths. Переосмислення спадщини легендарного британського колективу від італійців поєднує безкомпромісність музики Морріссі з неперевершеною атмосферою нігілістичної суїцидальної попмузики італійців і харизмою Сімоне Сальваторі та команди.

Придбати квитки та дізнатися більше про обидва заходи ви можете за цими посиланнями: основна програма, кавер-програма. А нижче Сімоне Сальваторі ділиться з нашими читачами сімома надзвичайно цікавими італійськими виконавцями, розповідає про запланований альбом каверів (який ви саме зможете почути на другий день у Києві) та загалом про італійську андер сцену.

Spiritual Front
Римський неофолк гурт

Проєкт був заснований у 2001, неодноразово змінював учасників, але ціль лишалася та сама: поширити суїцидальний поп по всьому світу. Spiritual Front змішує фолк, нью-вейв, альтернативне кантрі, вайб саундтреку та готичні мелодії. На рахунку команди 7 повноформатників, зокрема й випущений у 2018-му "Amour Braque", два EP та ще кілька різних релізів


Альбом "Spiritual Front plays The Smiths"

Ми саме завершили подвійний альбом "Spiritual Front plays The Smiths", вперше їх каверили, але оскільки The Smiths завжди мали великий вплив на нас, ми вирішили присвятити триб’ют цьому чудовому гурту. Звісно, ми спробували змінити пісні на манір Spiritual Front, але зберегти їхній оригінальний дух. Залучено багато гостей, учасників Pink Floyd, Calexico, King Dude, Sasha Boole, My Life with the Thrill Kill Kult, Il Balletto di Bronzo і багато інших.

Зв'язок з Україною

Ми вже грали в Україні, це завжди було класно, і наш зв’язок з українськими фанами міцний. Були у Києві, Харкові, Львові, Одесі — така гарна країна. Щодо гуртів…Sasha Boole крутий, 1914 і Hate Forest.

 

Андеграундна музика в Італії

Гадаю, вона однакова усюди, — постійна боротьба за незалежність і водночас за те, щоб бути максимально активним. Усі люблять успіх та славу, але у порівнянні з минулими роками, "незалежна" музика стала більш популярною та цінується вище, щось і справді змінилося, але загалом мейнстримне лайно досі рулить.

Італійська сцена та COVID

У нас скасувалося понад 30 концертів, можете собі уявити, як це було паскудно, чимало клубів та промоутерів позакривалися. Справи потрохи рухаються, але поки цього недостатньо, аби повернутися до нормального стану. Covid був хорошим шансом для тих, хто працює з великим компаніями та мережами, але тотальною катастрофою для всіх інших.

7 найкращих італійських гуртів 

Я б запропонував Corde Oblique, якщо вам подобається інтелектуальний фолк. Date at Midnight для тих, хто любить якісний класичний готичний рок. Якщо хочете знати особливого шансоньє, згадаю Paolo Conte. Для фанів прог-року однозначно Balletto Di Bronzo та Banco del Mutuo Soccorso. У нас був свій італійський Девід Боуі в 70-80-х, фантастичний хлопець Renato Zero. CCCP Fedeli alla Linea були класною арт-панк командою.

Spiritual Front у мережі:

https://www.instagram.com/spiritualfrontofficialpage/
https://www.facebook.com/spiritualfrontofficialpage
https://spiritualfrontofficial.bandcamp.com/
http://www.spiritualfront.com/

Раніше ми також писали про чеську, румунськуугорську та польську сцени.

Переклад Ярини Денисюк
Фото надане гуртом 

Neformat.com.ua ©