Дмитро Самсонов (Заводь): Найскладніше у волонтерстві — знайти кошти

Вокаліст гурту Заводь Дмитро Самсонов вимушено покинув Харків та зараз активно волонтерить у Полтаві. Грошей постійно не вистачає на те чи інше, тож ми розпитали Дмитра, як узагалі він шукав своє місце в цій війні та як можна підтримати його теперішню діяльність. 

— Де ти зараз і чи можеш описати, як склалося твоє життя й життя твоєї родини після початку великомасштабної війни?

— Десь на десятий день російського повномасштабного вторгнення ми із сім'єю вирішили виїхати з Харкова до Полтави. Після того, як щодня прямо над головою стали літати ворожі літаки й ми на власні очі побачили ракетний удар по одному з військових об'єктів. Зараз ми мешкаємо в Полтаві, але наші батьки залишаються в Харкові. Дружина працює, син плете браслети, продає і всі зароблені гроші перераховує на ЗСУ, потрапив навіть на місцеве телебачення. Я займаюсь волонтерською діяльністю.

— Як і чому ти почав волонтерити? Чим саме ти займаєшся?

— Одразу після переїзду я почав шукати варіанти допомоги тим людям, які перебувають у Харкові та області, та нашим Збройним Силам. Через декілька днів дізнався, що наші знайомі якраз організували волонтерську діяльність у Полтаві й долучився до них. Більшість часу доводиться їздити на закупівлю і виконувати якісь вантажні роботи. Паралельно з цим окремо збираю гроші на купівлю ліків для бабусь і дідусів, які залишились у Харкові.

278509293_3044611329134720_7707016071192625928_n

Одна із закупівель ліків Дмитра

— Які завдання найскладніші у твоїй волонтерській роботі?

— Найскладніше питання — пошук коштів. Їх завжди не вистачає, а потреби постійно зростають. Друге питання — логістика. Але логістикою й організацією доставки в нас займаються інші люди, і це в них чудово виходить.

— До волонтерства з власною ініціативою долучився і твій син, Що це за історія?

— Іван займався в Харкові невеличким бізнесом — плів із друзями браслети та продавав на вулиці. Він дуже хоче повернутися додому, тож у Полтаві вирішив відновити цю діяльність, щоби допомагати ЗСУ. У нього це чудово виходить, у вільний від навчання час він займається виробництвом і продажем. Люди на вулиці його підтримують і мотивують. За кілька тижнів вдалося зібрати понад 2 тисячі гривень.

Проблема була в тому, що в Полтаві важко знайти резинки для плетіння, але після сюжету на телебаченні знайшлись небайдужі, які переслали йому необхідну сировину. Тож тепер він плете браслети зі ще більшим завзяттям.

Той самий сюжет місцевого телебачення

— Трохи про музику, Як справи в Заводі? Де зараз учасники та як іде робота над новим альбомом? Коли сподіваєтеся видати хоча б перші сингли з нього?

— Ми почали роботу над альбомом "Березоль" ще до повномасштабної війни, але вона внесла свої корективи. Кожен із нас зараз перебуває в різних містах України — Полтаві, Києві, Кривому Розі, Львові. Нещодавно до нас приєднався чудовий гітарист Андрій, відомий по гурту N|O. Також дуже приємно, що в нас тепер є Влад, який повністю взяв на себе роботу над звуком, зведенням, мастерингом.

Щодо синглів поки важко сказати, коли вони будуть і чи будуть взагалі. Це буде невеликий реліз, можливо, випустимо його одразу весь.

Останній на цей момент альбом гурту вийшов у 2019 році 

— Нагадай, будь ласка, номер карти та розкажи, на які потреби зараз збираєш кошти.

— Зараз мені необхідно зібрати гроші на бронежилети. Їх виготовляє український виробник і я впевнений у їхній якості. Номер картки 4149 6293 1789 4376 і мій пейпал devendeur@gmail.com.

Заводь у соцмережах:

https://www.instagram.com/zavodxofficial/
https://thezavods.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Zvvvd/

Neformat.com.ua ©