5 найкращих смерть метал альбомів від Олега Кузьменка

Олег Кузьменко відомий у минулому як вокаліст київського металкор гурту Time Of Defeats, а останній рік він перебував у складі метал-формації Blasphemy Squad (уже ні). Для Неформату Олег підготував короткий огляд світової дез-метал сцени та добірку п'яти найкращих цьогорічних релізів у ній.

У 2021 році в смерть металі, на мою думку, відбулося багато чого цікавого у плані релізів. Здається, що карантин позитивно вплинув на творчість музикантів. Ветерани жанру, як-от Asphyx, Cannibal Corps, At The Gates, Hypocrisy, випустили нові альбоми. Від них не відставали молодші гурти, що впевнено почали вибиратись у топи жанру. Це я про Frozen Soul, Gatecreeper, Sanguisugabogg, Creeping Death, 200 Stab Wounds.

У Штатах в другій половині 2021 року почала відновлюватись турова активність, і гурти цим скористалися. Gatecreeper встигли не тільки виступати з різним металом та хардкором, а ще й потрапили на афішу фестивалю відомого виконавця Post Malone, де повинні були ділити сцену з такими популярними у сучасному хіп-хопі виконавцями як Lil Uzi Vert, Megan Thee Stallion. На жаль, цей фест перенесли на 2022 рік. Гурти з Century Media Records, тобто Frozen Soul та Sanguisugabogg, також відкатали масштабний тур, де вони заручились підтримкою Inoculation та Vomit Forth.

В Україні у плані смерть металу теж є що згадати. Випустили свій перший мініальбом та зіграли перше шоу одесити Heruvim. Обрій випустили касету з усім матеріалом, що був на рахунку гурту, та дали безліч шоу. Ну і гурт Flying завів собі інстаграм (Віктору Озоліну респект за "Цільнометалевий жилет").

Отож, мій топ 5 смерть метал релізів за 2021-ий:

Frozen Soul — Crypt Of Ice

Це перший повноформатний альбом гурту. На ньому техасці б’ють прямо в обличчя своєю музикую, що відсилає до Bolt Thrower, прихильниками яких і є Frozen Soul. У цього гурту дуже вдало вийшло надихнутися минулим, та зробити крутий OSDM у сучасній обгортці. Тут є і впевнені рифи, і зміни темпу від середнього до повільного, і в’язкі брейки, і хороша робота барабанщика. Знаю, що є багато нарікань у декого на манеру вокалу Chad Green з його гроуловим шепотінням, але мені це зовсім не заважає хитати головою в такт під їхні качові моменти. Улюблений трек з альбому — "Arctic Stranglehold".

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Cerebral Rot — Excretion Of Mortality

Другий повноформатній альбом гурту з Сіетла, що вийшов на крутому лейблі 20 Buck Spin. Хоча гурт трохи й відійшов від того, що грали на першому альбомі, але це так само абсолютно мерзенний смерть метал з домішками дисонансів та атмосферністю у звучанні.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Mortiferum — Preserved In Torment

Гурт з Олімпії випустив у цьому році свій другий повноформатний альбом. За майже 40 хвилин хронометражу можна поринути в атмосферу концентрованого дез-думу зі змінами темпу, галопуючими соляками, відсилками до ф'юнерал думу та глибоким вокалом. На альбомі немає жодного прохідного треку.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Wharflurch — Psychedelic Realms ov Hell

Це перший повноформатний альбом гурту з північної Флориди. Грибні фермери створили дуже приємну суміш із дез-металу 90-х, думу та інколи психоделічної атмосфери. Думові перебори міняються з дез-метал шматками, у яких інколи відчувається Obituary (ну, Флорида ж), та знову переходять на eпічно-приречений метал. Коли слухаєш цей альбом, то є відчуття, що поодинці все це ти вже десь чув, але Wharflurch спромоглись поєднати все у дуже міцний реліз.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Slimelord — Moss Contamination

Британці цьогоріч випустили свій другий EP. П’ять треків думового смерть металу зі своїми специфічними гітарними переборами та ідеально, на мою думку, підходящим тембром вокалу. Звісно, що в їхніх композиціях можна знайти певні недоліки в плані продуманості, але мені все одно подобається, як це звучить разом. Також мені імпонує, що у своїй творчості гурт бере натхнення у фантастиці. Як підтвердження — трек "Day of the Triffids", що прямо каже нам, що хтось з гурту, як мінімум, дивився фільм або читав книгу Джона Уіндема.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Також раджу звернути увагу на релізи, котрі також мені сподобались, але не потрапили в топ, а саме:

Worm — "Foreverglade"
Sewer Fiend — "Echoes From The Cistern"
Malignant Altar — "Realms of Exquisite Morbidity"
Vaticinal Rites — "Vaticinal Rites EP"
Perilaxe Occlusion — "Raytraces of Death"
Spiritual Embodiment — "Spiritual Embodiment"
Disembodiment — "Mutated Chaos"

 

Більше матеріалів із серії ТОП-5 альбомів 2021-го шукайте тут.

Neformat.com.ua ©