светлое будущее - moebius (2016)

Жовтневий альбом невловимого черкаського виконавця светлое будущее moebius поєднує в собі неповторні та місцями зовсім неочікувані жанри електронної та експериментальної музики. Дванадцять космічно-футуристичних треків, кожен з яких немов провідник міжгалактичними манівцями.

 

Останніми роками можна побачити збільшення зацікавленості космічною тематикою серед вітчизняних виконавців. Навіть за останні декілька місяців українська сцена порадувала наступними космо-релізами: Edwin Hubble When I Was OlderAlphaxone & ProtoU — Stardust.

 

Позаяк, повертаючись до светлое будущее, зауважу, що не весь альбом пронизаний зірковим пилом та міріадами галактик. Тут також відчувається вплив глітчу та психоделіки.

 

Але що цікаво: кожен окремий трек альбому викликає ще більше різних станів та емоційних забарвлень. От взяти до прикладу трек «cold night». Мені особисто здається, що він ідеально створений для нічних швидкісних поїздок на автівці дорогами великих міст. Це звісно не Perturbator, але вражень буде також вдосталь.

 

У треку «libra» відчувається легкий вплив мінімалізму і поєднаний він з динамічним звучанням. Серед інших треків також виокремлю «sleepwalking». Тут немає ні динаміки, ні поспіху — тільки неквапливі мелодії та Вселенський slow-motion. 

 

Через гармонійне поєднання жанрового наповнення, альбом сприймається як щось цілісне та однозначне, незважаючи на різноманіття жанрів. Техно у синтезі з барабанами та іншими екзотичними інструментами дає неочікуваний і місцями дивовижний результат.

 

Насправді, це досить неоднозначний експеримент: місцями схоже на музику з лаундж-зон у фешенебельних ресторанах, де жваві кралі роблять одна одній селфі; а деколи й на саундтреки які лунають із невеличких езотеричних крамниць в яких усміхнені продавчині спілкуються про йогу та аюрведу.

 

Враження після прослуховування суперечливі, проте важливий аспект, який поєднує кожен із треків альбому светлое будущее — якесь позитивне, ледь вловиме, світле, гармонійне і м’яке звучання.

Neformat.com.ua ©

01. pluralism 
02. cold night 
03. pleasepartyhardless 
04. sleepwalking 
05. tokyo dreams 
06. fifty shades of sasha grey 
07. moebius 
08. libra 
09. glue
10. 655321 
11. sedative 
12. perfectionist

04.10.2016