Anabios / Warwar — Samhain Slaughter (Split 2019)

Треш/дез метал давно поступився першим місцем іншим метал-жанрам. Так, досі з’являються гурти, які грають "олдскульний" дез метал, але там і темп повільніший, і вокал більш замогильно глибокий. У треш металі ж, узагальнюючи, або "піца трешери" з пивом та хардкором, або ветерани, які все ще виїжджають на хітах, написаних у 80-х. А проте, фанати жанру все ще не знімають забиті патчами баттлджекети та білі кросівки, не зрізають поріділі патли. Спліт під назвою "Samhain Slaughter", виданий на Surrogate Rec. у березні 2019-го, від київських команд Anabios та Warwar - тому підтвердження.

Стисла біографія

Anabios зібралися у 2014 році, склад гурту неодноразово змінювався, а єдиним постійним учасником гурту є співаючий гітарист Violencer, також відомий як вокаліст гурту Spikers. Треки для спліта Violencer записував удвох з Іллею Ступіним, ударником Spit Bile та Blasphemy Squad, що встиг пограти й у багатьох інших проектах. В активі Anabios EP "Self-Demolition" та сингл "In The Jaws Of Madness", який і був виданий на цьому спліті.

Приблековані трешери Warwar активні з 2010 року, а незмінним лідером команди є Павел "DezTrakTor" Саверський. У 2013-му Warwar видали одноіменний дебютний альбом, у якому серед інших був беззаперечний хіт - "Тяжелый рок". У 2016 році був виданий EP "Victory", у 2018-му - сингл "1984 A.C.", що представлений і на цьому спліті.

Рецензія на Warwar – Victory (EP) 2016

Про альбом

Особисто я завжди сприймав спліти як, свого роду, батл, попри те, що їх зазвичай випускають гурти-побратими. Річ у тому, що коли на одному альбомі звучать дві різні формації, то одна з них, безперечно, зачепить хоч трохи сильніше. На цьому спліті у кожної з команд в арсеналі: один раніше опублікований сингл, один новий трек, один кавер.

Першими на арену виходять Anabios.

"In The Jaws Of Madness" - швидкий за темпом, але довгий за часом треш/дез метал бойовик. Найприємніше його слухати разом з відеорядом, що для Anabios змонтував DezTrakTor з Warwar. Респект за сюрреалістичний фільм "Holy Mountain" 1973 року режисера з українським корінням Алехандро Ходоровски. Раджу, як буде вільний вечір, подивитися фільм повністю.

У наступній пісні, "State Of Anabios", ще помітніше відчуваються інфлуенси таких гуртів як Death або їх сучасних послідовників з Gruesome. Але мені важко зрозуміти, як швидкий трек з сінгалонговим приспівом може бути про анабіоз, стан організму, за якого біологічні процеси в ньому припиняються або настільки сповільнені, що прояви життя можуть бути зафіксовані лише спеціальним обладнанням. Трек, радше, нагадує операційну: перші дві хвилини все йде за планом, рівно, далі – хаос, "ми його втрачаємо", дефібрилятор, повернення до норми.

Ну і на завершення — кавер на Black Sabbath. Судіть самі, я кавери на Black Sabbath не люблю, хоча тут особливо приколупатися нема до чого, справа особистого смаку.

Warwar, надихнувшись Оруеллом, як не складно здогадатися за назвою треку "1984 A.C", відкривають свою частину спліту епічно, з фанфар, і одразу ж дають приблекованого трешу в найкращих традиціях. Соло наприкінці та розстрілюючий звук барабанів – вишенька на тортику.

На відміну від Anabios, що залишили кавер на кінець, Warwar дають його другим, віддаючи честь Джоелу Грайнду та його проекту Toxic Holocaust. Кавер вийшов крутим, і, на мою думку, барабани у Warwar звучать навіть прикольніше.

Закриває альбом "KunnilingusMacher", яка могла б зайняти достойне місце на одному з ранніх альбомів Коррозії Металлу. Панковий, веселий трек про майстра кунілінгусу залишає приємний післясмак, вибачте за каламбур.

Підсумовуючи, можна сказати, що цей спліт ще раз демонструє, що рано ховати треш метал, він не помер і навіть не у стані анабіозу. Переконатися у цьому можна буде вже 11 травня у Києві на фестивалі United Metal Forces, де зіграють треш-метал банди з України, Німеччини, Литви, Нідерландів та Данії. Там також можна буде зацінити й Warwar. Thrash now, work later.

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Anabios у соцмережах:

https://vk.com/anabios.band
https://anabios1.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Anabios666/

Warwar у соцмережах:

https://vk.com/warwarband
https://warwarband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/warwarmetalband/ 

Neformat.com.ua ©

1. Anabios - In The Jaws Of Madness
2. Anabios - State Of Anabios
3. Anabios - Symptom Of The Universe (Black Sabbath Cover)
4. Warwar - 1984 A.C.
5. Warwar - 666 (Toxic Holocaust Cover)
6. Warwar - KunnilingusMacher

03.03.2019
3 березня 2019