Обзоры по автору Шпинат
Шпинат

В 2020 році гурт Zombie Attack святкуватиме 10 років на сцені. Їх дебютний реліз "Drunk & Dead" 2011 року одразу продемонстрував, що не зважаючи на юний вік та роздовбайство, Zombie Attack — це не звичайні гімнарі з клубу "Барви" (хоча і це теж), в якому на той час і проходила більшість їх концертів, крім досить непоганого рівня володіння інструментами їх виділяло бажання створювати двіжухи та розуміння, що крім металу є ще й інша музика, а панк та хардкор — це теж круто, хоча багато мамкіних метал елітістів не були з тим згодні.

Шпинат

Іван Семещенко – талановитий музикант, що славиться вмінням швидко та якісно писати новий матеріал, знову набрав свою крейсерську швидкість і продовжує видавати круті релізи один за одним. Після тринадцятого у своїй дискографії релізу "No Surfers In My Town" (мою рецензію на який можна прочитати тут) не змусив довго чекати та вже за пів року випустив, для затравки, збірку каверів "Metal Goes Surf", на якій знайшлося місце і класиці а-ля Judas Priest, Iron Maiden, Black Sabbath та більш неочікуваним версіям пісень Immortal, Mastadon та Converge. І, звичайно, захотілося більше!

Шпинат

Hey ho, let’s go!

Пройшло вже 40 років з виходу культового фільму "Rock n Roll High School", у якому Dee Dee Ramone не міг запам’ятати 5 слів тексту, тому його репліку скоротили до двох слів, а реальні фанати Ramones, яких запросили бути масовкою під час зйомки концертної частини для кіно, до нестями налякали своєю неконтрольованою поведінкою виконавицю головної жіночої ролі P.J. Soles. З того часу панк-рок зазнавав незліченну кількість пертурбацій, а футболки з класичним дизайном Ramones почали продаватися у масмаркетових магазинах одягу і побачити таку на дівчатах модельної зовнішності, які б навіть не поглянули на лузера з гітарою у блакитних skin-tight джинсах та косусі, стало звичайною справою.

Шпинат

Злидні — у східнослов'янській міфології, зокрема українців і білорусів, — злі духи, які приносять у дім нещастя. У переносному значенні злидні — це бідність (жити в злиднях — жити в бідноті). І назва гурту Злидень чудово передає їх звучання – темний неокраст з розриваючими серце вокалом та песимістичною лірикою, нічого щасливого тут знайти не вийде. Наразі Злидень — чи не єдиний активний гурт у жанрі і їх активність не може не радувати, адже колектив досить регулярно дає концерти за межами свого міста і послухати їх наживо – окремий вид задоволення.

Шпинат

Merzotna Potvora – цікавий дует. Історія проекту почалася ще у 1999 році, коли запустився one man band Koza Dereza.

Шпинат

Весняні релізи у 2019-му не перестають радувати. Після сумного та дуже чутливого треку "Я забув", який вийшов минулої осені, чекати на новинки від ужгородців The Symbioz довелося недовго, і ось перед нами міні-альбом "Перетинаючи межі" та музичне відео на трек "Присмак старої олії".

Шпинат

Треш/дез метал давно поступився першим місцем іншим метал-жанрам. Так, досі з’являються гурти, які грають "олдскульний" дез метал, але там і темп повільніший, і вокал більш замогильно глибокий. У треш металі ж, узагальнюючи, або "піца трешери" з пивом та хардкором, або ветерани, які все ще виїжджають на хітах, написаних у 80-х. А проте, фанати жанру все ще не знімають забиті патчами баттлджекети та білі кросівки, не зрізають поріділі патли. Спліт під назвою "Samhain Slaughter", виданий на Surrogate Rec. у березні 2019-го, від київських команд Anabios та Warwar - тому підтвердження.

Шпинат

Українська стонер і сладж сцена — одна з найприкольніших у Європі та одна з найбільш недооцінених. Особливо це стосується сладжу. У нас є гурти дуже хорошого рівня, і вони продовжують рости та розвиватися. Приклад тому - новий, четвертий в дискографії, альбом
черкаських любителів палеонтології та лікувальних трав, сладж/дум дуету Celophys. Альбом отримав назву "Fried Chordata", тобто "смажені хордові". Чудово ж!

Шпинат

Stinx - самопроголошені мастодонти українського панку. Звучить, може, і хвалькувато, але гурту підходить. З 2005 року в різних складах та з різною інтенсивністю, Stinx завжди були частиною панк-сцени, граючи і з поп-панк бандами, і з сайкобілі, і на розігріві у таких легенд панку як The Queers, The Lurkers та The Vibrators.

Шпинат

Remorse - одна з, якщо взагалі не найстаріша активна хардкор-команда в Україні. Датою створення колективу вважається кінець 2001 року. Попри солідний вік, поміж, власне, хардкорщиків, принаймні у Києві, гурт ніколи особливо популярним не був.