Обзоры по автору Владислав Зарічнюк

Тернопільські реднеки, які хочуть створити даб-таксі, дзвенять перкусійними голками кактусу, в Бучачі грають для двох десятків танцюючих дітей, живуть камерністю Тернополя — "музичної мекки України" — й ізольовано, в чистому полі, пишуть чернетки на студії Вадима Возняка.

Чи шуміли коли-небудь Тичинівські гаї електрострумом? В альбомі "Veselo" тріо Kurs Valut вони повертають нас у дійсність після екскурсії підпільними дніпровськими заводами. Це — музика катаклізмів, затяжних депресій, яка не в змозі заколисати жодне немовля, втім, дає привід усміху.

Він "просто дібіл": не хоче заробляти на біткойнах, жерти кокс, жити в центрі, ходити в Closer, чути Забужко чи Андруховича -  це витяги з пісні-жарту, яку "Мало" грає лише вживу. Здається, це утрамбована до гітари з голосом частка Івасюківської естради 70-х. А що? Хороше починається з Малого.

Sea Berth — псевдонім Назара Ткачука, незалежного музичного продюсера з України. Цей проект вбирає теплу гаму стилів: чілвейв, дрім-поп, інді-поп, а з новим релізом знаходить межу з hip-hop’ом та r’n’b. Зі своїм першим треком, "I’m Not Sure", Sea Berth з’явився на YouTube-каналі ThaLazyLame та має вже понад 180 тисяч прослуховувань. Минулої осені у нього вийшли 4 сингли, в яких чути пошуки стилю: від гітарної енергії інді-року ("Call The Cell Phone) до повільної балади, на кшталт Cigarette After Sex ("I’m Faded").

Omodada Gee (Omodagee) – дует Лесика Драчука та Олександра Пахомова. Лесик Драчук зі студії Шпиталь Рекордс здіймає овації через його проекти, зокрема Tik Tu, хоча там він суто виконавець. Натомість, у сольному амплуа Omodada він, обплітаючи чарівний інді-поп неоднозначними україномовними текстами, утворює не менш гримучу суміш. Так звучить міні-альбом "Кімнати" 2015 року. Паралельне життя Omodada йде в дуеті з Gee.