The Maunt випустили новий космічний міні-альбом

Український рок-гурт представив свій четвертий міні-альбом "False Restraints". Його основна тематика - це подорож на тлі неосяжності космосу, як відображення сили та масштабу світобудови; фізична та душевна порожнеча, в якій ми опиняємося; стан на межі сну і реальності; спостереження.

"У нашого послання є й інша сторона, — каже Alex Forst, ідеолог The Maunt. - Якщо відволіктися від внутрішніх переживань і рефлексій, новий міні-альбом постає ідеальним саундтреком до подорожі. Ми просто занурюємося в фантазії. Мені цікаво робити музику, яку можна візуалізувати. Так ми створюємо свою історію ... Набір образів. Як дрейф по несвідомого".

Місце дії альбому – космічні простори, а сам гурт черпає натхнення у кінокласиці, починаючи від "Космічної Одіссеї" і "Соляриса" та завершуючи "Інтерстелларом" і "Чужими". 

На відміну від випущеного навесні 2018-го третього EP "Escape", у новому релізі музика гурту більше тяжіє до індастріалу та жорсткого електронного звучання. Серед інфлюенсів музиканти виділяють гурти Nine Inch Nails, Massive Attack, How to Destroy Angels, Tool, Skinny Puppy, Front Line Assembly, Conjure One.

Цікаво, що на останній пісні міні-альбому - "Error editing the page" – можна почути фрагменти рапсодії "Думка-Шумка" Миколи Лисенка та слова послання зі збірника "Байда" (1927) Олекси Слісаренка, талановитого харківського поета-футуриста, який також став жертвою сталінського терору.

"При всіх за і проти футуризму, я не пам'ятаю, щоб в українській або радянської історії був період, настільки ж натхненний надією на майбутнє, на оновлення. Час, сповнений такої ж віри у людське знання, науку ... Оформлений у мистецтві настільки новаторським чином", - каже фронтмен The Maunt. - Через "Error editing the page" ми хотіли зв'язати космічну подорож з чимось рідним, хоча вже й далеким. Замкнути цикл. Немов у фінальних сценах "Інтерстеллар" і "Космічної Одіссеї". 

Реліз The Maunt – False Restraints уже доступний на усіх популярних стрімінгових сервісах

The Maunt у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/theMAUNT/
Instagram: https://instagram.com/the_maunt/
YouTube: https://bit.ly/2KltCTw