1914 випустили свій перший кліп

Львівський death metal колектив, який на початку року розпочав співпрацю з відомим австрійським лейблом Napalm Records, видав за підтримки останнього кліп на пісню "C'est Mon Dernier Pigeon" з альбому "The blind leading the blind".  До цього гурт випускав тільки лайв, лірик-відео або історичні відео-нарізки. 

"Події, що відображені на відео, розповідають історію оборони Форту Во у битві під Верденом в 1916 році. Жменька відважних французьких солдатів під командуванням майора Реналя протистояла значним німецьким військам, близько 600 захисникам вдалося знищити понад 3000 ворожих солдатів, але вони були приречені на поразку. Після капітуляції форту-гарнізону, командир німецької армії, принц Вільгельм, подарував майор Реналю меч французького офіцера на знак поваги. Звичайно, відповідний акт для останньої війни джентльменів", - розповідають музиканти. 

Режисером відео на пісню "C ést mon dernier pigeon" став Артем Пронов (Slippy Inc). 

Нагадаємо, лейбл Napalm Records збирається перевидати альбом "The Blind Leading The Blind" 31 травня. Пре-ордер доступний за наступним посиланням. Окрім того придбати реліз на дисках можна у лейблу Archaic Sound, який видав його 11 листопада 2018 року, ще до того, як гурт підписав контракт з мейджором. Вихід релізу спеціально був приурочений до сотої річниці з дня завершення Першої Світової.  Окрім того, що реліз потрапив у безліч метал-топів по всьому світу, він також отримав звання "Найкращий український metal альбом 2018 року" за версією премії The Best Ukrainian Metal Act.

Гурт 1914 виник у Львові у 2014 році, на століття Першої світової. Саме ця тема і лягла в основу пісень колективу. Музика гурту - це суміш декількох стилів, як то doom чи death metal. На їх рахунку один альбом 2015 року, спліт з американцями Minenwerfer, EP "Für Kaiser, Volk und Vaterland!" та декілька синглів.

Почитати рецензію на Minenwerfer / 1914 - Ich hatt einen Kameraden [split] (2016) можна за цим посиланням. 

1914 у соцмережах:

Soundcloud: https://soundcloud.com/1914band
Bandcamp: https://x1914x.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/1914band
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIi5hWkPUWkWUXRN7KDKQiA