Flaming Pines запустив пре-ордер збірки української музики

Англійський лейбл Flaming Pines, який вже давно співпрацює з дніпровським проектом Gamardah Fungus, цього року планує випустити окрему збірку треків українських виконавців. Наразі стали відомі деталі цього релізу.

Куратором цієї компіляції експериментального звучання, як можна здогадатися, є Ігор Ялівець, учасник Gamardah Fungus. І ось який, у результаті, вийшов треклист:

1. Alla Zagaykevych - Voice/Way 08:21
2. Heinali - Partita For Two STOs
3. Monocube - Hortus Amoris
4. Gamardah Fungus - Memories
5. Endless Melancholy - Isolation
6. Ujif_notfound - Noi_Cht1056
7. Andrey Kiritchenko - Flux 05:56
8. Kayak - Astra
9. Motorpig - Craving
10. r.roo - Far Far Away From You
11. Submatukana - Thunderstorm 06:52
12. Kadaitcha - Salt 

"Ідея створення цієї компіляції витала у повітрі та у наших розмовах з Кейт Карр протягом декількох років. Випустивши деякі альбоми Gamardah Fungus на Flaming Pines, ми були раді помітити, що слухачі та музичні журналісти в усьому світі зацікавилися авангардною електронною музикою України.
Однією з головних якостей нашої сучасної немейнстрімової сцени є її згуртованість, знайомство один з одним і дружні стосунки майже всіх художників між собою, попри те, що країна досить велика і в ній є багато нової цікавої музики сьогодні.

Ми, безумовно, фізично не могли вмістити велику кількість аудіоматеріалу на одному компакт-диску, тому повинні вибрати лише 12 треків, звукова естетика яких близька за духом лейблу. Тому ми спробували представити тут найширший діапазон музикантів: від найдосвідченішого професіонала Алли Загайкевич, до наймолодших виконавців, таких як Motorpig.

Отже, це Kaleidoscope. Коротка і далеко не повна компіляція експериментальної музики, написаної звуковими артистами, які живуть і працюють в Україні сьогодні. Її основною метою є представлення та привернення більшої уваги до сучасної музики в Україні, яка активно розвивається протягом останніх кількох років, попри економічні труднощі та війну в нашій країні",- йдеться у вступному слові від Ігоря Ялівця. 

Пре-ордер збірки вже розпочався, зокрема вона доступна у цифровій версії та на дисках. Офіційна дата виходу - 22 квітня. 

Головну обкладинку для компіляції, що характеризує єдність і взаємозв'язок між нашими дуже українськими музикантами, намалювала молода українська художниця Аліна Гаєва. 

Проект Gamardah Fungus сформований у 2009 році в Дніпрі саунд дизайнером Ігорем Ялівцем і гітаристом Сергієм Ягодою. Якщо занурюватися в термінологію, то в опусах Gamardah Fungus можна почути drone ambient, dark jazz, експерименти з електроакустикою та авторські польові записи. На сьогодні гурт має чимало релізів, відеокліпи та значний список творчих колаборацій з різними музикантами, режисерами, художниками, письменниками тощо.

 Почитати рецензію на LP "Crossing The Wasteland" (2018) можна за цим посиланням. 

Gamardah Fungus у соцмережах:

Bandacamp: https://gamardahfungus.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GamardahFungus
Soundcloud: https://soundcloud.com/gamardahfungus
Vimeo: https://vimeo.com/gamardahfungus