Гурт Fontaliza випустив новий альбом

Київський гурт представляє свій четвертий студійний альбом "Фірмові рухи"

Зараз альбом можна послухати на Саундклауді гурту, а 12 жовтня він з'явиться і на інших стрімінгових сервісах. 

Альбом був записаний цього року на київській студії Badminton, яка здійснила і його зведення. А от мастерингом займався Korneev Production.

Соліст гурту Павло Холошев розповів детально про усі пісні на альбомі:

"1. "Фірмові рухи". Єдиний в репертуарі гурту реггі трек. Ми аналізували й зрозуміли, що не маємо пісні в стилі реггі, й цілеспрямовано вирішили написати її. Наш басист приніс на репетицію чіпкий гітарний риф, а я почав наспівувати під нього щось в дусі Боба Марлі. І тоді магія затактового ритму накрила нас по повній. Зараз це один з наших улюблених треків. Багато з наших пісень ми вже не так охоче виконуємо на концертах. З цим треком все навпаки. Почувши його ви зрозумієте, що ми маємо на увазі. Справедливо титульний трек альбому з однойменною назвою.

2. "Амазонка". Класичний рок бойовик від Фонти. Чіпкі гітарні рифи, розриваюча на шматки ритм секція, олдскульний вінтажний саунд, відчайдушна лірика андердогу, який вихваляє й ненавидить одночасно свою королеву, яка і втягує його в безодню мороку і болю "Дзвони, дзвони, дзвони" ... І в підсумку, що очищає його через катарсис, яким завершується композиція. "Кріхітко, чого так довго ти" ... І повне очищення в фіналі. Свобода.

3. "Танцюй". Ніч, зірки та місяць, вулиці вогнів, яскравих ліхтарів. Неонове світло спокусливо вабить тебе відсторониться від денних турбот, марності буття і розчинитися в танці. З тобою твої друзі і ви, немов збожеволілий екіпаж космічної ракети відправляєтеся вніч, назустріч вогням цього міста, яке ніколи не спить, туди, де можна танцювати до ранку і більше ні про що не думати, крім як про таємну силу й досконалість фірмових рухів.

4. "4.20". Пісня з газетних заголовків. Мабуть найконцептуальніша пісня в альбомі. Спочатку була тільки музика. Була ідея зробити щось в стилі hip-hop, зробити вокальний речитатив або щось на зразок того, але використовувати той арсенал інструментів, який маємо: гітари, бас, ударні. В основі композиції дуже щирий і примітивний гітарний риф, навколо якого все і будується. Ми писали цю пісню останньою, на той час у нас закінчилися всі ідеї для тексту. І ми вирішили скласти текст з газетних заголовків. Ось що вийшло.

5. "Тварина". Одного разу мені сказали: "Паша - ти тварина". Ця фраза так щільно засіла в моїй свідомості, що з'являлась в думках як реклама онлайн казино при перегляді кіно в інтернеті. І я подумав, що це знак. Потрібно написати пісню. Одного разу вночі я прокинувся від кошмарів, і рядки самі полізли в голову: " Не злякаєш мене, все це буде марно, навіть не допоможе поліція карми...". Музика виконана на стику стилів гранж і брит-поп. Моє улюблене поєднання.

6. "Гравітацію не здолати". Трек незвичайний тим, що вперше в історії групи основний вокал співаю не я. Автор і виконавець пісні мій брат Холошев Юра. Це атмосферна балада з джазової основою і ритмом в три чверті, з глибоким ліричним текстом.

7. "Повільний рок-н-рол". Гідний трек, щоб завершити альбом "Фірмові Рухи". "Зустрінемося знов під цей повільній рок-н-рол". Ми з надією дивимося в майбутнє і говоримо, що це зовсім не кінець, а всього лише невеликий антракт, під час якого можна сходити до бару, замовити прохолодні напої, а можна взагалі не паритися і замовити піцу через інтернет додаток. А поки ви будете це робити, гурт Fontaliza вже повернеться до вас з новим матеріалом. "

Нагадаємо, раніше музиканти зняли кліп на пісню "Тварина" з цього альбому. 

Fontaliza  — український альтернативний тріо-рок-гурт, утворений взимку 2008 року в місті Горлівка Донецької області. На рахунку колективу вже є декілька альбомів та синглів. Почитати рецензію на останній альбом Fontaliza – Born In Coal Dust (2017) можна за цим посиланням.  

Fontaliza  у соцмережах:

https://soundcloud.com/fontaliza
https://www.facebook.com/Fontaliza/
https://www.youtube.com/channel/UCuvTA5guVcRLy1Qcktr4yhw