Small Depo та Курган записали трек про харківського божевільного

Київський гурт Small Depo представив ще один трек з майбутнього альбому. Однак цього разу йдеться про фіт з Курганом, результатом якого став сингл "Был Замечен". Пісня розповідає про Олега Мітасова, відомого міського божевільного, який, імовірно, мав шизофренію. Прославився в Харкові всередині 1980-х років численними написами на парканах і стінах будинків, що складалися з непов'язаних між собою слів.

"Был Замечен" записаний у колаборації з репером Женею "Курганом" Володченко, який є учасником гурту Курган & Агрегат.  Окрім того на альбомі "ДЕБИЛЬНЫЙ" у якості запрошених артистів з'являться Антон Слєпаков ( Вагоновожатые, екс-И Друг мой Грузовик…), Ігор Рисєв (Черная Речка), а також віолончеліст Віктор Рекало.

Максим Іщенко, лідер Small Depo, коментує вихід нового альбому наступним чином:

"Над альбомом "ДЕБИЛЬНЫЙ" мы работали полгода, из них 2 недели я фактически прожил в поездах между Киевом и Харьковом.

Это большая и важная история для Small Depo. Было за честь впервые поработать с приглашенными артистами, чьё творчество и личные качества я очень ценю. Своими силами мы старались сделать максимально честную музыку. И с поставленной задачей мы справились.

Надеюсь, что "ДЕБИЛЬНЫЙ" будет близок всем, кто чувствовал всё доброе и горькое, что может дать нам молодость".

Цікаво, що цього разу Small Depo відмовилися співпрацювати з лейблами. Нагадаємо, їх дебютний LP "BRODYAGA" був випущений за підтримки українського мейджор-лейблу Moon Records. 

Саунд-продюсером нового альбому "ДЕБИЛЬНЫЙ" став Дмитро Зінченко, екс-ударник Small Depo, який тепер співпрацює з гуртом Stoned Jesus. До слова, місце ударника в Small Depo швидко зайняв екс-учасник Stoned Jesus - Віктор Кондратов.

Новий матеріал групи записаний на харківській Studio O !, а також у київській студії LypkiZvykozapys.

Із раніше випущених синглів у повноформатник "ДЕБИЛЬНЫЙ" увійде трек "Не Отпускает Никогда". Сам же альбом має з'явитися 14 вересня.

Раніше цього року до теми Олега Мітасова у своєму треці "звёзд с неба не срывать" уже звертався харківський колектив unholydays.

Small Depo - київський гурт, який грає в жанрі post-punk / indie з 2014 року. Ідейним засновником є гітарист-вокаліст Максим Іщенко, котрий спочатку створив one man band і випустив перший EP на касетних носіях з однойменною назвою "small depo" на українському лейблі aorte.. Такий старт дав підставу для формування повноцінного колективу. 

У 2015 році за підтримки українського лейбла Moon Records гурт випустив повноформатний альбом Brodyаga", який потрапив в топ-20 post-punk альбомів за версією журналу "Stereo Embers Magazine!" (США). Навесні 2016 Small Depo проїхали тур Україною на підтримку альбому. 

Гурт веде активну концертну діяльність.Зокрема, колектив був учасником таких фестивалів, як: Burn the scene for fun, Untitled Fest, Neformat Fest, Zaxidfest, Icecream Festival. 

Small Depo у соцмережах:

ВК: https://vk.com/smalldepo
Soundcloud: https://soundcloud.com/smalldepo
Instagram: https://www.instagram.com/smalldepo
Bandcamp: https://smalldepo.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/smalldepo