Прокуратура не дозволила закрити справу про виступ гурту ХЗВ на фестивалі Porto Franko

Ця історія розпочалася ще 14 червня, коли після виступу Хамерман Знищує Віруси у рамках фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких мер Івано-Франківська вирішив освятити сцену, а місцева поліція відкрила справу за фактом хуліганства. Виною тому став досить відвертий сценічний образ виконавців, який не всі змогли сприйняти, хоча сам виступ і був заявлений у форматі 21+. 

Днями кримінальне провадження за звинуваченням у груповому хуліганстві, порушене після виступу епатажної групи, закрили у зв'язку із відсутністю складу злочину.  Як повідомляє видання Курс, слідчі національної поліції не знайшли криміналу в концерті гурту.

"Тепер офіційно: в Україні виступати в одній шкарпетці - МОЖНА. Це історична перемога сил добра і світла, а також юридичної компанії Moris Group - представника інтересів ХЗВ у цій справі, яка точно ввійде в підручники нової України. Дякуємо і ура!", - встигли повідомити на своїй офіційній сторінці 11 липня музиканти. 

Однак місцева прокуратура дотримується іншої думки. За даними Укрінформу, того ж дня прокуратура скасувала рішення про закриття кримінального провадження щодо виступу гурту Хамерман Знищує Віруси та планує зачекати на висновки культурологічної експертизи.

Нагадаємо, минулого тижня гурт ХЗВ виступив новий альбом "ЛОЙ".

Хамерман Знищує Віруси - український гурт, який виник у 1997 році в місті Суми.  Основу гурту складають Володимир Пахолюк (вокал, тексти) та Альберт Цукренко (вокал, музика). Окрім того у гурту є концертний склад, який можна почути та побачити на живих виступах. 

На рахунку ХЗВ кілька альбомів, міні-альбомів та синглів. що ж стосується їх творчості, то це суміш на грані: суржик, нецензурна лексика, постмодернізм, іронія та багато інших дивних складових в одному флаконі. 

Хамерман Знищує Віруси у соцмережах: 

https://www.facebook.com/HZVBAND/
https://h-z-v.bandcamp.com/