Франківська поліція розслідує виступ гурту ХЗВ на фестивалі Porto Franko

Ця історія розпочалася 14 червня, коли після виступу Хамерман Знищує Віруси у рамках фестивалю Porto Franko у Палаці Потоцьких мер Івано-Франківська вирішив освятити сцену. І хоча концерт проходив з позначкою 21+ чимало людей обурилися образом виконавців.

Варто зазначити, що гурт Хамерман Знищує Віруси добре відомий не лише своєю музикою, але й перформансами, у рамках яких кожен виступ колективу супроводжується іншим образом, який на себе приміряють виконавці. Однак у франківському образі місцева поліція побачила хуліганство і відкрила справу після моніторингу Інтернету. Як розповіла Громадському речниця ГУНП Мирослава Белдик, наразі слідчі вивчають обставини справи, шукають докази, підозрюваних та за результатами цих дій мають визначити, відбулося кримінальне або ж адміністративне порушення. По суті зараз справа відкрита за фактом і офіційних звинувачень ні організатори, ні самі виконавці поки не отримали. 

Цікаво також, що причиною конфлікт могло бути не якесь культурне протиріччя, а банально політика. Як розповів Громадському франківський журналіст Ігор Ткач, мер Івано-Франківська має давній конфлікт з нардепом Олександром Шевченком, одним зі спонсорів фестивалю Porto Franko. Тож цілком імовірно, що скандал міг бути лише способом політичної боротьби. 

Самі ж учасники Хамерман Знищує Віруси готові до будь-якого сценарію розвитку подій та готові оприлюднити ряд нових анонсів, адже вся ця ситуація стала для них добрим піаром. 

Що ж до майбутнього фестивалю Porto Franko, то воно поки залишається під питанням, адже цензури там раніше не було й організатори не готові приймати її у жодній формі. 

Позицію всіх учасників конфлікту можна дізнатися з другої половини наступного відео. 

Нагадаємо, минулого тижня гурт ХЗВ виступив новий альбом "ЛОЙ".

Хамерман Знищує Віруси - український гурт, який виник у 1997 році в місті Суми.  Основу гурту складають Володимир Пахолюк (вокал, тексти) та Альберт Цукренко (вокал, музика). Окрім того у гурту є концертний склад, який можна почути та побачити на живих виступах. 

На рахунку ХЗВ кілька альбомів, міні-альбомів та синглів. що ж стосується їх творчості, то це суміш на грані: суржик, нецензурна лексика, постмодернізм, іронія та багато інших дивних складових в одному флаконі. 

Хамерман Знищує Віруси у соцмережах: 

https://www.facebook.com/HZVBAND/
https://h-z-v.bandcamp.com/