Blake Maloka випустили подвійний сингл

Київський інді-гурт Blake Maloka змінив назву і поділився подвійним синглом "Blaker than Black". 

Реліз складається з двох різних за настроєм композицій – "The Party's Over" / "Dazzle In The Dark". Це перший результат співпраці гурту з відомим українським музикантом та саундпродюсером Петром Чернявським (Океан Ельзи, Peter and the Wolves).

"“Цей реліз готувався довго і ретельно, мені не дуже просто про нього говорити, тому що ця музика і цей звук стали відображенням моїх думок. Maloka – об’єднання людей, які творять і живуть за своїми правилами в контексті світового мистецтва, причому не тільки музичного. Зайві ноти і багатослів’я у них, на щастя, не в пошані. Очевидні рішення – теж. Натомість, в їхній англійській можна розібрати слова і вона звучить не "притягнутою за вуха". Замість вкрадливого звучання, властивого раннім роботам, ми отримали об’єм і розмах, можливо, не надто властиві нашому часу і місцю, але такі, що пасують фактурі та енергетиці цих пісень. Cподіваюсь, треки з Blaker than Black мандруватимуть не менше за їхніх творців, яких і без того не застанеш у рідному місті. Якщо вони не розчиняться в різномовному натовпі, то, принаймні, в будь-якій країні будуть як вдома" – говорить Петро Чернявський.

За словами музикантів, "Blaker than Black" значною мірою характеризує еволюцію в їхньому звучанні, зокрема відмову від простих рок-н-рольних гармоній та стилістики гаражного року 1960-х:

"The Party's Over" – ритмічний трек побудований на контрасті між мажорною мелодикою з одного боку, а з іншого – сповненим тривоги текстом і пронизливою гітарно-вокальною кульмінацією. Пісня вже знайома шанувальникам проекту з виступів на Hedonism Festival 2017 та у київському клубі "Майстер-клас".

"Dazzle In The Dark" – меланхолійна балада, гімн усіх сновид і чи не найбільш психоделічна пісня від початку існування проекту. "Dark" тут – не лише темний час доби, а й алегорія на боротьбу темної та світлої сторін людської природи, натяк на ескапізм, емоційну самотність мешканця великого міста. Цей трек цілком виправдовує назву синглу – "Blaker Than Black" – і частково пояснює рішення музикантів змінити дві літери в назві проекту”.

Blake Maloka, донедавна відомі фанам української англомовної інді-сцени як Black Maloka, пояснюють своє рішення так:

"Для нас це більше, ніж дві букви. Blake Maloka звучить більш абстрактно і універсально. Ми втомились від медійності слова "black". Чорний колір більше не асоціюється з протестом і втратив свій контркультурний меседж".

Ознайомитись з  синглами можна на офіційному Саундклауді Blake Maloka, або придбати їх в онлайн-крамницях iTunes та Google Play.

Blake Maloka у соцмережах:

https://facebook.com/blkmlkmusic
http://soundcloud.com/blkmlkmusic
http://youtube.com/blkmlkmusic