У Києві презентували соціальний проект націлений на боротьбу з Інтернет-піратством

Вперше в Україні відбулась презентація соціального проекту націленого на боротьбу з Інтернет-піратством - #ДАЙШАНСМРІЇ.
 
У вівторок, 25-го квітня, відбулася презентація соціально-освітнього проекту #ДАЙШАНСМРІЇ (#GIVECHANCETODREAM), за участі заступника Голови дипломатичної місії США в Україні Джорджа Кента, ключових медіа-персон, урядовців та бізнес-спільноти.
 
Ідея створення проекту #ДАЙШАНСМРІЇ зародилась у кінорежисера Любомира Левицького після того як у черговий раз його фільм, одразу після виходу у прокат, потрапив на піратські ресурси, і таким чином кошти, які б мали піти на створення наступного кінофільму, натомість були втрачені.
 
За словами пана Левицького, метою проекту є підвищити рівень обізнаності людей, які не усвідомлюють, що нелегальний перегляд фільму в Інтернеті приносить шкоду творцям та унеможливлює створення нових фільмів. Було також відзначено, що проблема порушення авторських прав є критичною не лише для кіноіндустрії, а і для інших галузей, зокрема - музичної індустрії та ІТ. 
 
Ведучими вечора були Любомир Левицький (кінорежисер та автор проекту #ДАЙШАНСМРІЇ), та Крісті Енн Хофланд (директор Американського дому), а серед спікерів: Джордж Кент (заступник Голови дипломатичної місії США в Україні), Надія Васильєва (генеральний директор «Майкрософт Україна»), Грем Грант (керівник відділу боротьби з Інтернет-піратство, Міжнародна федерація фонографічної індустрії), Анатолій Максимчук (представник Ініціативи «Чисте небо»).  
 
Спікери підкреслили важливість захисту прав інтелектуальної власності та поширення обізнаності про наслідки піратства. Так, слід розуміти та пам’ятати, що усі креативні індустрії створюють додаткові робочі місця для водіїв, юристів, художників, перекладачів та інших фахівців. Крім того, коли користувач краде фільм, програму чи музику, таким чином втрачається чиясь робота та мрія. У результаті, гальмується розвиток цілого творчого пласту та унеможливлюється процес створення нових робочих місць у суміжних галузях.
 
Під час заходу було презентовано три соціальних ролики присвячених боротьбі з відео-, аудіо- та IT- піратством, які поширюватимуться на телебаченні та в Інтернеті. Також, в рамках проекту #ДАЙШАНСМРІЇ передбачається проведення освітньо-просвітницьких заходів, зокрема шляхом поширення презентованих соціальних роликів, відкриття доступу до інформаційного веб-ресурсу та сторінки проекту у соціальних мережах з ціллю ознайомлення користувачів з легальними ресурсами на яких, серед іншого, можна дивитися кіно та слухати музику. 
 
Проект #ДАЙШАНСМРІЇ став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Американської торговельної палати, Американського дому, Асоціації музичної індустрії України та Ініціативи «Чисте небо».
 
Знайти більше інформації, продивитись соціальні ролики та слідкувати за розвитком проекту можна в Інтернеті, офіційній сторінці на Facebook та за хештегами #ДАЙШАНСМРІЇ та #GIVECHANCETODREAM.