21.12 TARJA TURUNEN | Київ

Thu, 21.12.17 - 07:00
"Октябрьский Дворец"
350-1650 грн.

Тар'я Турунен - ​​одна з найвідоміших і шанованих представниць прекрасної статі в світовій рок-музиці. Завдяки її оперному вокалу багато років тому світова громадськість дізналася про фінський гурт Nightwish, та й весь жанр «симфо-метал» асоціюється саме з манерою співу Тар'ї. Будучи ще зовсім маленькою, вона проявила свої вокальні дані в церковному хорі, ну а вже в свідомому віці співачка отримала дві вищі освіти з академічного вокалу. Її ліричне сопрано діапазоном в три октави дозволяє співачці віртуозно виконувати класичний репертуар в регістрах меццо-сопрано, контральто і навіть колоратурного сопрано. Крім співу Тар'я грає на органі, фортепіано, а також професійно керує хором. Після того, як співачка покинула ряди Nightwish, вона з успіхом записує і випускає нові альбоми, а також багато гастролює зі своєю власною групою TARJA.

Незважаючи на повне занурення в творчість рок-групи, Тар'я завжди викроювала час для класичної музики. На протязі вже більше десяти років кожен грудень до Фінляндії і Німеччини з'їжджається безліч шанувальників артистки з усього світу, щоб відвідати святкові різдвяні концерти Тар'ї Турунен. «Я люблю виступати в церквах, театрах та інших подібних майданчиках з їх унікальною акустикою і атмосферою, - каже співачка. - Коли я була маленькою, вся наша родина збиралася разом і співала різдвяні пісні. Напевно, тому різдвяний тур став для мене чимось на зразок традиції».

Тар'я вже чотири рази відвідувала Україну зі своїм рок-проектом, і ось в цьому, ювілейному для неї 2017 році (17 серпня Тар'ї виповниться 40 років), вона вперше, з єдиним концертом в Києві, включила нашу країну в графік свого ексклюзивного «Christmas Tour 2017 ». 21 грудня в МЦКМ Жовтневий палац відбудеться грандіозний різдвяний концерт Тар'ї Турунен в супроводі симфонічного оркестру і хору. Більше 100 виконавців на одній сцені занурять слухача в чарівну і незабутню атмосферу всіма улюблених різдвяних творів. Ну а для своїх щирих шанувальників, Тар'я, безумовно, готує музичні сюрпризи, щоб всі надовго запам'ятали її перший виступ в Україні в такому незвичайному амплуа.

КВИТКИ