Travel Guide Чернівцями від Sasha Boole

Сьогоднішній Travel Guide заніс нас до міста Чернівці, описати яке люб'язно погодився ніхто інший, як відомий місцевий сонграйтер Саша Буль (Sasha Boole). Він намагaвся не оминути жоден із запропонованих нами пунктів, а тому гайд вийшов дуже деталізованим. Залишилося лише завантажити текст на телефон і можна вирушати у подорож! 

***

Я не корінний чернівчанин, але в силу того, що більшість свого життя, понад 15 років, прожив там, вважаю це місто рідним і найкомфортнішим для життя в Україні. Це мій порт, у який я повертаюся після кожного гастрольного вояжу. Проте, моя любов не сліпа і я постійно критикую Чернівці, в яких теж вистачає проблем. Але нафіга вам знати про все це? Спробую, не виносити сміття з хати і розповісти про те, що все ж тримає мене в цьому провінційному містечку, яке розбудовувалось за п’яти різних держав і де пліч-о-пліч стоять будівлі австрійського класицизму, румунського конструктивізму та радянського "уєбанізму".

Sasha Boole

Фото Sa Va

Гастрономія 

Місце, де зранку можна випити каву

Ще донедавна у Чернівцях не було місць, де можна було б поснідати чи випити кави до 9 ранку. Порівняно нещодавно відкрилося затишне місце в центрі міста – Своя Тарілка. Там смачні та здорові сніданки, і з кавою у них все тіп-топ.

Місце, де можна швидко і смачно пообідати

Я люблю заходити в румунський ресторан Bucuresti на чорбу. Чорба – це традиційний румунський суп. Дуже смачний. Також, заходжу інколи в Бартку

Кращий фалафель Чернівців 

Мене, балуваного фалафелями, які доводилось їсти у Нідерландах чи Німеччині, важко вразити. Та й обирати особливо немає з чого у Чернівцях. Бо місця, де його готують, можна перелічити на пальцях однієї руки. Я б радив йти за фалафелем у Контрабанду.

Улюблена точка з фаст-фудом

Food Point. Хлопці починали з бургерної і тепер відкрили ще один заклад, дещо розширивши асортимент. Це той випадок, коли за справу беруться справжні фанати і ти це відчуваєш у кожній замовленій страві. Також обов’язково спробуйте бутерброди Мальва. Це прямо якась фаст-фуд візитка Чернівців з історією у понад 20 років.

Найкраща вегточка/“китайка”

В силу того, що я багато часу проводжу в роз’їздах, я не завжди володію найактуальнішою інформацію. Ще донедавна в Чернівцях не було вегетаріанського закладу. Всі, що відкривалися, були сумнівної якості і довго на плаву не трималися. Протягом останнього місяця відкрилося аж два. В жодному не був, на жаль.

Люблю ходити в китайський ресторан Пекін – один з найстаріших закладів міста зі смачною їжею та лимонною горілкою.

Найкраща пивна точка 

З пивом у Чернівцях все погано.

Sasha Boole

Фото Sa Va

Розваги

Місце, де на вихідних можна відірватися разом з друзями

Я не люблю колгоспні дискотеки (з цим у Чернівцях все погано) і тому, якщо й десь вибираюся, то в дрінк бари, яких, на щастя, з’явилося кілька. Можете йти в Контрабанду, 28/33 чи Вйо.

Місце, де можна класно затусити

Знову ж таки Контрабанда, 28/33, Вйо, Шипучка або в мене вдома))).

Найатмосферніше кафе

Пиріжкова на центральній площі. Гадючник, в якому їдять і п’ють полтіннік, як хіпстери так і депутати.

Улюблений кінотеатр/музей

Кінотеатр – Ефект. Там якраз і бургерна поруч. Зізнаюсь, що в музеї я давненько не ходив у Чернівцях. Але ви обов’язково сходіть у Художній Музей та в ботсад.

Sasha Boole

Фото Sa Va

Покупки

Міська барахолка

Взагалі, Чернівці – місто базар. На Калинці можна купити все: від трусів до АК. Та мої улюблені – ринок на Зеленій та Ентузіастів. На останньому я якось купив понад 100 платівок у трьох металевих кейсах для зберігання всього за 200 грн.

Краще місце для шоппінгу

Мені пощастило, що в силу своєї професії, я можу шопитись в кращих торгівельних центрах Європи, а тому у Чернівцях купую лише товари першої необхідності.

Місце, де можна купити музичні інструменти

У нас є досить потужний музичний магазин – Ремікс. Небагато місць в Україні можуть похвалитися таким асортиментом. Там хороші відгукливі консультанти і приємна атмосфера. Коли мав більше часу, інколи просто приходив туди посидіти і пограти на гітарках.

Джерело найкрутіших книг

Магазин Букініст і його головна прикраса - Марина Львівна. Я не буду багато розповідати. Просто, будучи в Чернівцях, самі спробуєте магічні властивості цього імені.

Sasha Boole

Фото Sa Va

Атмосфера

Найбільш дивна локація 

Міськрада. Важко уявити собі, що в головах у людей, котрі там сидять.

Улюблені розвалини  

Дослідна станція – так звана "опитка". Тепер там будують новий житловий район, і це місце вже в минулому.

Місце, де можна побути на самоті

Мала станція, яку ще також називають Чернівці Південна. Це другорядна залізнична станція на околиці міста, в якій дуже добре зберігся дух часу. Нею майже не курсують потяги, оскільки в сторону Румунії з України практично нічого не їде.

Також завжди дуже спокійно і атмосферно в районі колишнього єврейського гетто. Там можна подовгу гуляти зі своїми думками наодинці.

Місце, яке найбільше викликає ностальгію

Міст над залізничним полотном на вулиці Барбюса. Його знесли, проте я пам’ятаю, як міг просиджувати там годинами вночі, проводжаючи потяги.

Sasha Boole

Фото Sa Va

Місце, де можна комфортно зайнятися спортом

Стадіон Буковина або Жовтневий парк.

Улюблена зелена зона

Стихійний парк довкола Комаровських озер.

Улюблене секретне місце

Якщо я вам розповім, то воно стане відомим. 

Місце, де можна зустріти схід/захід сонця

Фанпарк, гора Цецино

Улюблена площа (вулиця, провулок тощо)

Люблю, як би це банально не було, вулицю Ольги Кобилянської. Люблю провулок Індустріальний. Також класний сквер на Поповича. Барбюса – просто, магічна.

Найкращий краєвид на місто

Гарний вид на індустріальну частину міста відкривається з Барбюса. І, якщо виїхати в район Цецино, то можна знайти безліч цікавих локацій для спостереження.

Найбільш містичне місце

Мала станція. Вночі, коли густий туман опускається на колії, здається що от-от на пероні з’явиться потяг-привид, що примчить з початку двадцятого століття.

Travel Guide Чернівцями від Sasha Boole

Фото Sa Va

Попередні випуски Travel Guide:

Фото Sa Va

Neformat.com.ua ©