ТОП-2017: Юрій Казарян (White Ward)

Наш традиційний форумівський ТОП релізів 2017 продовжує формуватися (долучитися тут), а тим часом редакція Neformat.com.ua опитує українських музикантів та людей, дотичних до музичної сцени, чим саме їм запам'ятався 2017 рік. Ми попросили назвати і описати ТОП-5 релізів 2017 року, куди могли увійти альбоми, міні-альбоми та демки українських чи закордонних виконавців. 

Коло опитаних ми постаралися розширити, порівняно з традиційним нашим підходом, до того ж не сильно обмежували авторів, тому результати вийшли досить різноманітними. Продовжує нашу серію Юрій Казарян, гітарист одеського black metal гурту White Ward.

5. Der Weg einer Freiheit - Finisterre

Тут майже нічого коментувати. Просто, як і завжди, крутий, атмосферний, мелодійний блек метал. Німці тримають марку.

4. Dale Cooper Quartet & The Dictaphones - Astrild Astrild

Новий альбом цих французів став більш монотонним та ембіентовим, ніж минулі релізи, але це зовсім не означає, що він гірший. Фірмова атмосфера квартету залишилася на місці, і я слухаю цей альбом з таким же задоволенням, як і попередні.

3. Valborg - Endstrand

Цей, вже шостий, альбом від німців став для мене справжнім відкриттям. Записавши дуже мінімалістичну суміш із дез, дум та сладж металу з додаванням елементів індастріалу, цим хлопцям вдалося створити насправді унікальну атмосферу та своє звучання.

Цей мінімалізм поширився навіть на лірику, яка по суті є набором слів і фраз, що гармонійно зливаються воєдино та доповнюють реально незвичайний альбом, який я би описав як totalitarian satanic post metal.

2. Damien Dubrovnik - Great Many Arrows

Новий альбом від відомих датських шумовиків, які одночасно є власниками лейблу Posh Isolation. Платівка, на якій можна почути як нойз зі спотвореними криками, так і трагічний ембіент з використанням реальних струнних інструментів і, як мені здалося, акордеону.

Дуже сильна, щира та глибока робота.

1. Die Selektion - Deine Stimme Ist Der Ursprung Jeglicher Gewalt

Реліз, який став для мене одним із найулюбленіших серед cold wave\minimal synth сцени взагалі. Цей альбом реально на голову вищий ніж минулі релізи хлопців. Відчувається, що музика стала набагато дорослішою, майже кожний трек - хітовим, а звучання синтезаторів, труби і аранжувань доведено до абсолютно нового рівня. Можу сказати, що саме цей альбом я найбільше слухав у 2017 році, а також саме з ним пов'язано найбільше приємних спогадів. 

***

Попередні ТОПи: 

- Маргарита Кулічова (Grisly Faye)

Neformat.com.ua ©