The Unsleeping: завжди будемо експериментувати зі звуком

The Unsleeping існують вже відносно давно і навіть встигли випустити міні-альбом у 2016 році, але увірвалися вони у свідомість масового слухача порівняно недавно, разом із виходом кліпу на сингл "You Drive My Four Wheel Coffin". І музиканти обіцяють, що це лише початок!

Тож ми вирішили дізнатися більше про цей проект, а на наші  запитання відповідав Діма Фішер, гітарист, продюсер та songwrighter гурту. 

- Почнемо знайомство з простих питань, оскільки мені не вдалося знайти якихось великих матеріалів про вас. Як я зрозуміла із ваших соцмереж, гурт виник в Умані, але перебрався до Києва. Отак усім складом і переїхали? )

- Так, ми всі з Умані, і останні роки у нас триває процес перебирання до Києва) Уже на початку літа весь склад буде перебувати в Києві, і, я сподіваюся, надовго.

- Як гадаєш, що для гурту зміниться із повним переїздом до столиці? 

-  Ми будемо часто і регулярно проводити репетиції, будемо жити в одному місці, що дасть нам змогу працювати ефективно й інтенсивно. Тут суть не у столиці, а в тому, що ми почнемо серйозно працювати.

- Обійдемося без стандартного запитання про назву гурту, але коли і як ви зібралися, все ж дізнатися мушу) Тож як це сталося?

- Ну, сам гурт у складі, який є наразі, збирався досить довго. Можна сказати, що він утворився влітку 2013-го, коли я, Назар (гітара ред.) і Женя (вокал ред.) вирішили грати разом і написали першу спільну пісню - "Zombie". Власне, у той же час і придумали назву. Але не менш важливий момент був наприкінці 2013-го, коли Ваня (бас ред.) запропонував нам виступити разом (це було на шкільному святі, тому у якісь мірі ми були тоді шкільним рок-гуртом). З того часу нас можна було назвати гуртом, а не тріо. Уже влітку 2014 року, коли до нас приєднався Сергій (ударні ред.), ми зазвучали повноцінно.

30772542_1718411191581102_188002293_o

Зйомки кліпу "You Drive My Four Wheel Coffin" автор: Діма Фішер

- Думаю, багато кого здивувало уманське походження вашого гурту. Не тому, що є якесь упереджене ставлення до міста, просто його музичних представників так одразу і не згадаєш... То назви, будь ласка, кількох найкращих, яких варто зацінити. 

- Овва! В Умані народилась досить велика кількість гарних музикантів! Наші улюблені - Blackeye та Paris Hiton Chainsaw Party. Але, на жаль, цих проектів вже не існує :(

- А кого б виділили з української сцени загалом? Слідкуєте за нею?

- Звісно, слідкуємо! Дуже приємно, що такий гурт як Detach набирає обороти, це свідчить про те, що навіть співаючи англійською можна завоювати любов українського слухача. А перлиною сучасної української музики є Vivienne Mort.

- Щодо релізів. У 2016 році вийшов ваш дебютний міні-альбом "Somnia". Після його прослуховування залишається враження, що на той час The Unsleeping шукали власне звучання, експериментували з жанрами. Чи минув уже той період пошуків "свого звуку"?

- У нашому новому EP "Deviatve" добре чутно "наш звук", але думаю, що період експериментів буде тривати завжди. Не хочу відлякувати продюсерів і звукорежисерів, але боюсь, що наше індивідуальне звучання буде полягати саме у його неоднозначності та багатогранності.

- Редактор LiRoom почув у вашому новому синглі "You Drive My Four Wheel Coffin" вплив гуртів Twenty One Pilots, The Neighbourhood та Radiohead. Чи згодні ви з цієї думкою і які гурти справді вплинули на ваше бачення музики?

- Згодні, що стилі схожі, присутній речитатив куплетів і досить драматичні приспіви, але саме надихають нас інші гурти. Як не дивно, але це музика зовсім інших жанрів.
До речі, нотки Radiohead'у в нас справді можна буде почути, але вже на наступному альбомі)

- Розкрийте якісь деталі нового міні-альбому, хоча б одну) Чого варто очікувати?

- Деталі вже самі розкриваються синглами) Варто очікувати цікавих відео, крутого звучання і міксу з пісень драматичного характеру та "легко-танцювальних".

- Окремо слід торкнутися питання кліпів. Одразу видно гарну роботу на всіх етапах їх створення. Тож хто саме робить для вас відео і як відносно молодій команді вдається знімати таку кількість роликів? Це ж не найдешевше задоволення..

- Відео знімаємо ми самі, і гроші на них також самі й знаходимо. Задоволення не найдешевше, але затрати намагаємось звести до мінімуму. У нашій команді є чудовий режисер, молодий і дуже талановитий Рома Волосевич і не менш талановита Альбіна Вінар, котра є нашим оператором. Я та хлопці з гурту займаємося продюсуванням та режисурою.

- Як ви пишете тексти треків? Хто саме за це відповідальний? Адже це часта тема для критики англомовних українських гуртів і побутує думка, що вистрілюють закордон лише ті виконавці, які мають певну філологічну освіту або просто ідеальне знання англійської...

- За тексти, мабуть, найбільше переживаю я: як за правильність написання, так і за рівень передачі суті думок. Але, в принципі, серйозних проблем не виникає, адже всі учасники гурту добре володіють англійською, і виправляти одне одного нам лише в радість)

- Ваш гурт орієнтується більше на нашого слухача чи на закордон? І чи варто нам очікувати україномовних треків?

Мабуть, все-таки на українського. Ера, коли англійська була чужою, давно минула, тому, надіюсь, український слухач нас таки прийме. З іншого боку, ми будемо дуже раді, якщо нас будуть слухати й за морями.

Я сподіваюся, ми напишемо круту пісню українською і випустимо її у світ. Я мрію про це.

- Мій друг порівнював голос вашого вокаліста з Вакарчуком із ОЕ. Але додав, що музика, в цілому, у вас цікавіша виходить, ніж в останнього) Як тобі таке порівняння?

- Воу, воу! У Жені справді крутий вокал, але, я думаю, нас ще рано порівнювати з такими хлопцями як ОЕ )

30771410_1718411111581110_2079104056_o

Зйомки кліпу "Fantastic" автор: Майкл Еван

- Багато хто також називає ваш гурт перлиною, надією або ж майбутнім української інді-сцени. Чи готові ви до такої важливої ролі?

- Ця роль неодмінно розділиться з іншими, адже в Україні досить багато крутих гуртів!

- Respublica FEST уже оголосила ваш гурт у лайн-апі. Чи отримували ви подібні пропозиції від інших фестивалів?

- Поки що ні, але думаю, влітку ми будемо не на одному фестивалі. Ми не всидимо на місці

- Які взагалі плани на майбутнє окрім міні-альбому? Чи збираєтеся робити тур або сольник?

Сольні виступи обов'язково будуть влітку, а от про тур поки що нічого сказати не можемо.

Обкладинка: фото Діма Фішер

Neformat.com.ua ©