7 Telegram каналів від українського музандеграунду

У нас давно назрівала ідея зробити підбірку якихось цікавих Телеграм-каналів, але не хотілося при цьому дублювати рекомендації інших музЗМІ, все одно ви їх уже бачили (якщо ні, клацніть після прочитання, наприклад, тут, тут, і отут) Тож ми трохи зачекали, трохи пошукали, трохи почитали та нарешті можемо представити вам свою власну добірку. Вона містить, перш за все, авторські канали, які не передбачають дублювання, наприклад, контенту певного сайту. І навіть якщо мова там іде про іноземні гурти, автори каналів тим чи іншим чином дотичні до вітчизняної андеграундної музики.    

Перелік подаємо в алфавітному порядку. До того ж, оскільки мова йде про авторський контент, ми попросили пояснити, як люди ведуть свої канали та що саме намагаються через них донести до читачів. 

ПОТОП 

Про цей канал, який можна назвати музичним телеграм-журналом, нам розповів Сергій Воронов, учасник гурту Зэ Джозерс. 

"Запустили "Потоп" ми з Олесем Ніколенком, він побував усюди – від mixed news і піар-контор до СЛУХу, зараз – шеф-редактор bit.ua. Я граю у Зэ Джозерс, колись був музредактором на Muzmapa та стретегом на тому ж СЛУХу. Одразу ж до "Потопу" приєднався Юрій Бондарчук (oh, deer!, резидент – цього року випустив сольний мікстейп "Чорне Дзеркало" під своїм же іменем). Також для нас пише Льоша Бондаренко, головред LiRoom та Валентин Перуз із Радіо Непоганість. Авторський "пул" поповнюється.

"Спасение утопающих дело рук самих утопающих". Рятуємось самі й рятуємо інших від поганих текстів про музику. Піднімаємо теми музичної культури та музичної журналістики, пишемо історії та літературні адаптації, також "короткі замітки» про нові та старі альбоми".

Тусим под входом

Канал веде, в основному Стасон Київський, котрий співає та грає на гітарі у сайкобіллі гурті The Troubled.

"Я пишу майже усі матеріали, але зовсім не проти гостьових публікацій. Наприклад, мій товариш Славон написав вже кілька постів про рок-н-рольну сцену Фінляндії, бо він туди переїхав і знайомий з місцевою тусою. Я буду радий цікавим матеріалам на рокнрольну тематику від інших людей.

Канал присвячено обговоренню рокнрольного життя України і не тільки. По жанрах це, напевно, про рокабіллі, сайкобіллі, сьорф, блюз, свінг, гараж, кантрі й інше, що, на мій власний розсуд, дотичне до рокнрольного жанру.

Тематика і мета каналу освітньо-розважальна. Якщо в мене є час і натхнення, я пишу щось аналітичне на подумать, якщо ні - зовсім не проти погнати бєса, бо на будь-якому концерті під входом завжди йдуть розмови на найрізноманітніші теми".

tikai 

Засновником цього каналу є Sasha Grin, відомий як засновник однойменної київської промо-групи tikai

"Я понад десять років займаюся організацією концертів, турів і фестивалів для різного роду андерграундних гуртів, останні пару років - під вивіскою tikai. Привозив до Києва King Dude, The Underground Youth, Dirty Fences, Drab Majesty (вдруге), Bootblacks, Bicycles For Afghanistan, Escape-Ism і ще купу невідомих панк-гуртів.

Однойменний телеграм-канал створювався для промо цілей, а також щоб внести свій вклад у зашумлення інформаційного простору. Там ви можете знайти анонси концертів, цікаві, на мій погляд, релізи - від обскурного нойз-року до сучасного соулу - і просто різного роду штуки, відкопані мною на звалищі поп-культури".

poisons' music

Канал Олександра Нечая, який пише для Неформату статті, інтерв'ю та рецензії. 

"Poisons' music (Музика отрут) — це канал про експоненціальну музику. Від фанку до індастріалу, від джазу до грайндкору, від хіп-хопу до мюзік конкріт. На @poisonsmusic розповідається не тільки про експериментальні течії, але й ще про раптово або спеціально знайдені звуки. Його ціль, мабуть, Просвіта. Там не буває випадкових людей, бо він профільний, тому матеріал важко читати, якщо ти не в темі, або не почав чимось таким дивним цікавитись".

Spinach Hits 

Адмініструють канал Рамон Шпинат (Turbojugend Kyiv і віднедавна рецензії для Неформату) та Анастасія Хоменко, вона ж Нафаня (Turbojugend Kyiv, Death Pill). 

"Spinach Hits - це канал, який я завів, у першу чергу, для того, щоб не втрачати прикольні гурти в круговороті днів. Надихнув мене канал Саші Гріна @tikaii

Гаслом каналу можна вважати "fuck everything except for thing that cool". Музика завжди для мене - це можливість відкинути суєту і кайфонути, а кайфом треба ділитися. У підсумку, я постив всяке: дурні мемаси, прикольні альбоми в різних стилях, грубо кажучи, металу та панку. Ну і трохи про концерти, на які я потрапляв. 

Зараз ведемо канал з моєю колежанкою по Турбоюгенд, барабанщицею Death Pill, прекрасною Нафанею. Сподіваюся, те, що ми постимо, рано чи пізно потрапляє таки у плейлисти тих, хто нас читає, а ті хто тільки починають читати, лазять по хештегах і знаходять або згадують прикольне".

UKRPUNK. ZINE 

Автором каналу про punk, hardcore, crust screamo і не тільки є Михайло Клишнатий, учасник хмельницького проекту I'm fine, ha ha

"Метою каналу є популяризація мистецтва і культури у будь-яких її цікавих проявах, в основному, маловідомої (на мою суб'єктивну думку), також ненав'язливе пояснення і приділення уваги до важливості саморозвитку. Найбільший акцент на панк-культурі та її похідних".

Why So Heavy? 

Займається каналом меломан Олександр Стадніченко, якого ви можете знати як автора рецензій на нашому сайті. А оскільки ми оглядаємо лише вітчизняні релізи, то на своєму каналі Саша може розвернутися на повну! 

"Канал присвячено новим та не дуже новим альбомам з андеграунду важкої екстремальної музики, як української так і закордонної. Здебільшого пишу про цікавинки серед напрямків death metal, black metal та всякі супутні жанри, піджанри, стилі та підстилі (там чорт ногу зломить). Релізи обираю як з точки зору старого меломана і металіста, так і просто цікаві альбоми яки вирізняються на мою думку з десятків інших що виходять щодня". 

Насамкінець не дуже скромно нагадаємо, що у Неформату також є канал в Телеграмі, де ми поширюємо тільки рецензії, статті, інтерв'ю та рубрики. 

Neformat.com.ua ©