Stay Tuned! Зима 2019

Цього року ми будемо час від часу готувати редакційні плейлисти. Перший з них, який охоплює зиму 2019 року, нам дався трохи важко, але надалі ця рубрика буде виходити вже швидше. Отож, ми обрали серед релізів, про які писали, найцікавіші та готові представити їх вам.

Stinx - Party Hard

Шпинат, рецензент: З перших же секунд "Apocalypse Dawn" чутно, що Stinx трохи сповільнились та звучать трохи важче, але на "Party Hard" повертається той самий саунд на перетині Ramones та байкерського рок-н-ролу, і залишається він протягом усієї платівки. Stinx співають про апокаліпсис та війну, але також про вечірки, друзів і про те, як круто просто жити своє життя попри все. Стиснувши зуби та долаючи перешкоди, відкинувши ненависть, треба кайфувати від життя. 

Детальніше читайте у рецензії Шпината на Stinx - Oldskull (2018)

Love'n'Joy - Come About

Марія Алексейчук, менеджерка проекту:  Ця пісня створює фантастичний настрій. Легкий мотив налаштовує на розслабленість та навіює думки про літній відпочинок на теплому узбережжі. (ред. Як і весь альбом "Bender on the Silk Road", в принципі)

Wendeavor - Fear & Time

Роман Шевченко, інтерв'юер: Хлопці встигли змінити склад, але знову воскресли, представивши на розсуд публіки новий сингл. Цей матеріал звучить більш "доросло" та похмуро, ніж дебютний реліз. Варто відзначити, що цього разу Wendeavor приділили звуку більше уваги, що не може не радувати. Особисто мені хотілося б чіткішого вокалу, але це справа наживна. Шлю привіти та продовжую стежити за творчістю хлопців.

Bastard Disco - Future Crimes

Світлана Нестеренко, Quality Assurance: Приємна музика з ухилом в американську пост-хардкор сцену дев'яностих у поєднанні з досить незвичним форматом кліпу. Разом викликає хвилю позитивних емоцій та роздумів. Всією редакцією чекаємо на альбом Bastard Disco, який має вийти у травні. 

Електромед та DIYana - Мама каже

Марія Алексейчук: Драйвовий мотив, запальні рухи танцюристів швидко в'їдаються у голову. У вмінні здивувати фанів цього разу гурт постарався на славу. 

Merzotna Potvora - Na Stovpach 

Ярина Денисюк, головна редакторка: Коза Дереза, Мерзотна Потвора, Суча Мати — назви у цього гурту запам'ятовуються самі по собі, навіть без музики. А підкріплені гарним матеріалом вони — впевнена заявка на успіх. Переконана, що їй літній EP наробить багато шуму. 

Signals Feed The Void - Вавилон

Ярина Денисюк: Я, здається, це вже казала неодноразово, але повторюся — один з найбільш недооцінених українських гуртів. Новий альбом "Ритуал" запам'ятовується трохи гірше, ніж останній EP "Кокон" (випущений у рамках підпроекту Сігналз), але все ж це дуже цікава і нестандартна музика. Окремо виділила б трек "Вавилон", який виділяється на альбомі своїми метал-вставками. Дуже цікаве поєднання із більш "традиційним" звучанням гурту.

OwlCraft - The Cry

Роман Шевченко: Черкаський one-man-band продовжує радувати шанувальників блек-металу своєю творчістю. Мотив дуже запам'ятовується та не виходить з голови кілька днів. Сподіваємося на повноформатний реліз у цьому році.

MoreGore - Крышку нашел - гроба нима

Ярина Денисюк: Грайндкор-сцена в Україні не дуже величка, а діючі гурти можна перерахувати на пальцях однієї руки, якщо не помиляюся. Аж тут до свого одинадцятиріччя MoreGore розродилися цілим повноформатним альбомом "Додикав Напиздовуют Грачи". І нехай назви не вводять вас в оману, бо підхід до музики, може, і не новаторський, але готувалися пісні точно не задля жарту.  Шкода лише, що тексти на Бендкемп не залили, бо розслухати можна не все. 

palindrome (Степан Глава) - Сонце

Ярина Денисюк: Дотепно, що я за цей сингл не голосувала, але пишу про нього) Утім, маю думки щодо цієї музики, та й не можу казати, що новий проект Кашляючого Еда мені не подобається. Львівський hip-hop виконавець Степан Глава, відомий ще і як учасник гурту Глава 94, раптово розродився кількома треками у рамках нового проекту Palindrome. Його творчість багато хто порівнює з раннім Скрябіним. Ну а я додам хіба, що репер і своїм лірично-сумним альбомом "Переклад", і оцим меланхолійним матеріалом, вибудовує навколо себе певний образ, який виводить його за рамки обмеженої до певної міри україномовної реп-сцени. Цікаво лише, чи спрацює це на масову аудиторію.  

Doomed City - Just a Traveller

Олекса Ковальов-Блїдий, рецензент: По звуку жодних питань до колективу ніколи не було і, сподіваємось, ніколи не буде взагалі. Фірмова нова українська якість з американським присмаком, яку терміново треба везти всюди, де її куплять з руками та ногами. Кожен інструмент на своєму власному місці. Все читається, все записано наче з любов’ю до кожної ноти.

Детальніше читайте у рецензії Олекси на альбом Doomed City -The Poetry of Simple Things (2019). 

Jinjer - Perennial

Sandbox Magician, рецензент: Тексти на релізі дуже цікаві: досить агресивний і грубий "Ape" несе чіткий посил і залишає приємне відчуття після прочитання, а "Perennial" і зовсім підкуповує чимось особистим і емоційним — кліп і музика тільки підсилюють це відчуття. Інші пісні, втім, не позбавлені вищезгаданих якостей, але враження від них куди менш позитивні.

Детальніше читайте у рецензії Sandbox Magician на Jinjer - Micro (2019)

Nights Out - Aquarium

Ярина ДенисюкNights Out мені дуже добре запам'яталися дебютним міні-альбомом "Fossil" (2017), а новий сингл, може, і не найбільш хітовий, але продовжує звучання, взяте хлопцями на тому релізі. Окремо варто відзначити підхід до дизайну обкладинок цієї та попередньої пісень, який ніби вибудовує з них один графічний ряд. Гарний хід. А якщо казати у цілому, то перезапуск проекту у Європі однозначно був на користь гурту і я дуже хотіла б вже почути їх новий EP або альбом.

alyona alyona - обіцянки

Роман Шевченко: Alyona Alyona відкриває все більше сегментів творчості. Не можу сказати, що мені до вподоби політичні теми у текстах, але сам факт переходу до більш серйозної лірики — це добре. Дуже цікаво, яким вийде дебютний альбом та чого ще варто очікувати від Альони. 

Remorse - Бабушка

Шпинат: Гарним доповненням до звучання та атмосфери стали семпли: в пісні "Бабушка" вони наче з якихось кримінальних новин, а в "Готов к действиям", наче з агітпропу двадцятого сторіччя. На альбомі, крім інших політичних треків, "Сколько можно ныть?", "Бесконечный цирк", все ті ж треки з демо - "Путь твой лжив" та "Новый век", котрі більше про розмиття поняття чесності в сучасному світі. 

Детальніше читайте у рецензії Шпината на Remorse - Inevitable Punishment (2018)

Довгий Пес — Гуд

Ярина Денисюк: Гуд, ну, в принципі, гуд) Дуже заразний мотивчик у цієї пісні. А ще усілякі Дамблодори, Бамблбі, — гра слів та рим у Довгого Пса традиційно на висоті, як і звернення до якихось добре знайомих та зрозумілих для слухача образів. А можливо, це ще тому, що у нас вікова категорія дуже близька. У будь-якому випадку лютневий міні-альбом "10 хвилин на березі моря" я радила б усім поціновувачам репу, особливо, якщо вам хочеться більш спокійного та розважливого звучання. 

Statist -  FuckaLove

Ярина Денисюк: Редакція з гуртом не має єдиної позиції, грають вони grindcore чи powerviolence, але реліз від того гіршим не стає) Власне, з таким іменитим та досвідченим складом гурту іншого й не очікувалося. Звук у демки, ну, як у демки, тож цікаво буде почути більш якісний студійний запис. Але цікавий дебют зараховуємо. 

Straytones - Bell-man

Єгор Фелюст, рецензент, редактор: Остання в ЕР, "Bell-man", на фоні інших двох треків, виглядає експериментальним полотном із частинками сьорф-року, прото-панку, гіпнотичного та окультно-містичного вокалу, що звучить немов із погано працюючого радіо із трагічно-напираючою атмосферою.

Детальніше читайте у рецензії Єгора на Straytones — Beware, Dark Lord! Here comes Bell-Man! (2019) 

KiteFlighter - Дождь

Роман Шевченко: Реліз порадував приємним вайбом літа та подорожей — відразу захотілося до моря у рідну Одесу. Радий, що у нас з'явилися свої Зарница або Bicycles For Afghanistan - яким би дорослими ми не були, легка хандра неминуча і альбом KiteFlighter стане для неї хорошим саундтреком. 

Clasps - Wishy-Washy 

Ярина Денисюк: У новому міні-альбомі "Perrla" від тернопільського продюсера Clasps є щось гіпнотичне. Ми на Неформаті слідкуємо за експериментальною українською електронікою і цей реліз точно один з найкращих, які вийшли у перші місяці 2019-го. Та й авторитет Ярослава Качмарського, який його видав на своєму лейблі Pincet, усе ще непохитний) Не певна, що саме під таку музику можна і треба робити, але послухати її я б однозначно радила. 

Подивитися окрему підбірку найцікавіших реп-релізів зими 2019 року від Пилипа OG можна за цим посиланням. 

Neformat.com.ua ©