Stay Tuned! Vol.3 Олександр Масовець (Neformat.com.ua)

Сьогодні час для третьої частини рубрики "Stay Tuned!". Дивимося у плейлист Олександра Масовця, ідейного лідера, натхненника та рушійну силу команди і порталу Neformat.com.ua. На вас чекають приємні флешбеки у час, коли маткор розносив всіх і вся, любов до сладжу та стонеру і частинка уваги молодим, але талановитим командам. Stay Tuned!

+\- - Nimrod Glacier

Почну свій плейлист із давно забутого. Альбом "Emerald Island" вже неіснуючого mathcore гурту +\- роками не покидає мій топ. Це саме той випадок, коли ідея і концепт пропрацьовуються до дрібних деталей, відповідно і реалізація на висоті.

Наразі з української сцени з тих чи інших причин практично зникли або зникають представники всіх можливих -core жанрів, але історія підказує, що ми ще почуємо хвилю математичного радіо.

Wendeavor - Light Me

Wendeavor - молода melodic hardcore формація, і мені всіляко імпонує їх прагнення робити свою музику тут і зараз, часто, голосно - так, як це і має бути. Можливо, у них ще не все ідеально, але вони тільки на початку свого шляху. Вірю у вас, light us all.

Alinda - The Mind Must Win

Повернемося на секунду до складних звукових комбінацій. В арсеналі богів швидкого post rock'у у Alinda декілька повноформатних альбомів, які, звісно, найкраще слухати вживу у супроводі несамовитого структурно-метаморфозного відеоряду, який хлопці завозять на свої івенти. Однозначно "маст хев" у плеєрі.

ДахаБраха - Baby

ДахаБраха існують з початку 2000-х, тобто більше десятиліття, а з 2010-х (якщо не раніше) активно турять джазовими і фолк фестивалями, потрапляють в топи різноманітних рейтингів і навіть їх трек звучить у відомому серіалі "Fargo". Але, на жаль, далі назви на наших теренах мало хто заходить.

Як часто ви слухаєте фолк? А український? Зрозуміло, що як синоніми до словосполучення "український фолк" роками консервувалися "Ніч яка місячна" і "Вчителько моя", але пора дивитись ширше! ДахаБраха - це той фолк, за який не соромно, який качає і іде в ногу з часом.

Forever Wasted - Red Sky

Щоразу, коли нагрібає хвиля мізантропії і роздумів про неймовірну корисливу жадібність людства, десь далеко в голові грає безмежно тягучий і всеохоплюючий sludge від Forever Wasted. Окрім того треки команди гармонійно лягають на роздуми про такий невідворотний аспект буття і явище як смерть (людини, особистості, всього живого). Не буду вдаватися у довгі філософські промови: по суті гурт довгий час був флагманом у своєму жанрі і його розпад - серйозна втрата. Реюніон, наскільки я знаю, маловірогідний, тож лишається вірити, що ця ніша довго порожньою не буде.

X-box Murder – Непрожеванный крик

Буду максимально лаконічним: витриманий і перевірений часом blackened death metal, який здатен роздати гівна. Хотів би частіше їх бачити на сцені і у ваших плеєрах!

Lucifer Rising - My Devil Was Blind

Жіночий вокал у стонері трапляється не часто. На щастя, на теренах України таких випадків декілька і це один із них . Від прослуховування конкретно цього треку потекло все, тому рекомендуватиму на широкий загал.

Dreadnought - Feeling Good

Grunge від Dreadnought точно заслуговує уваги. Що характерно, гурт матеріалу пише не так багато та дуже швидко виростає навіть із недавно записаного. Тому найкраще, що можна зробити, - це поїхати в Тернопіль на їх івент. Камон, розвивайте регіональний івент-туризм!

Hindu - Better Friend

На секунду переведемо подих під electronic indie. Найближчі асоціації від треків Hindu - безтурботна закоханість в 16. Неймовірна легкість і простір, яких так часто не вистачає в потоці буденності.

До речі, Hindu частенько турить Європою і Британією, тому збираючись у відпустку не забудьте перевірити афішу.

Kasu Weri - The Highest King

Як і ви довго чекав на реліз від Kasu Weri - sludge/stoner, який переводить всі годинники в домі на шістнадцяту годину двадцять хвилин. Декілька раз переписував текст під їх треком, щоб описати весь цей шквал звуку і емоцій, але краще стану в першому ряду під сценою і вкотре поплавить під "Black Velvet".

Straytones – I Don't Care

Straytones для мене асоціюються з Каліфорнією, хіппі-веном, сьорфом, Великим Лєбовскі і обов'язково літом! Власне, все одно, яка погода за вікном, якщо ти їдеш у жовтій машині в сторону моря або найближчого бару під Trippin'69

Mund - Prey

Відкрив для себе Mund у процесі підготовки Neformat Fest 2017 (який так і не відбувся, на жаль) - знову фолк, але мінімал і електронний. Насправді дуже цікавий матеріал, сплетений з декількох течій, інакше не можу це описати. З нетерпінням чекаю нових релізів.

Skruta – Шлях до мети

А зараз трохи серйозної музики. Не скажу, що я великий фанат grindcore, але банда Skruta добре зайшла своїм сплітом з Foible Instinct та Forever Wasted і час від часу з'являється у плеєрі з новими спліт-релізами. Хоча за 7 років існування так свого власного альбому і не видали, на жаль.

Zrada – Западня

Zrada для мене - "високо піднята планка вимог до себе". Мене відверто вразила вся ця енергія на сцені і максимальна віддача себе публіці і музиці. За жартівливою назвою несеться серйозна робота. Я б навіть ставив їх у приклад деяким гуртам, але це тема для іншої розмови.

Krobak - Last Days Of Summer

Пам'ятаю, як в далекому 2008-му вперше у мене в руках з'явився альбом Хробака. В той самий день, коли у певній мірі все поділилося на "до" і "після". До знайомства з Ігорем Сидоренком, і після усвідомлення який невичерпний потенціал може бути у людини.

За ці роки Ігор виростив дебелого Хробака, що б це не означало. Аншлаги на івентах говорять самі за себе. Люто рекомендую погортати дискографію гурту, якщо ви ще цього не зробили.

Neformat.com.ua ©