Протидія: якщо сподобалася композиція, буду її слухати роками

Протидія - чернівецький one man band, що грає блек метал і нещодавно випустив дебютний повноформатник "Тягар Страждання". Автором усією музики та текстів є Віталій Палагнюк, який і відповів на кілька наших питань. 

- Розкажіть, будь ласка, трохи про історію виникнення проєкту Протидія. Коли, як, чому?

- Проєкт Протидія зародився весною 2018 року. Спочатку це були просто демо, які я намагався якось розповсюдити. Займався цим у соціальних мережах. Таким чином я познайомився з адміністратором спільноти BBM у ВК Юрієм Юнячівусом. Він мене надихнув на створення альбому. І ... я усвідомив що готовий це зробити.

- Як розуміємо з Бендкемпу, творець у проєкту один — Віталій Палагнюк. Де ще ви грали/співали раніше або й зараз граєте?

- Так. Все, що стосується проєкту, було реалізовано мною. Я ніколи не брав серйозної участі у якихось формуваннях.

- Як відбувався запис релізу? Чи складно все було втілити одній людині? Як довго ви над ним працювали?

- Найбільш кустарним методом. З живих інструментів там тільки гітара. Вона записувалася у лінію аудіокарти за 400 гривень з OLX. Бас, барабани, струнні та інші синтезатори — це запрограмовані VST-плагіни. Вокал записував у мікрофон ноутбука,як і акустична гітара. Не сказав би, що було складно.

Достатньо важко зараз підрахувати, адже все писалося хаотично, час від часу. Один гітарний риф міг стати композицією за два дні, інші чекали трішки більше, старі демо, звісно, переосмислював. За 4 місяці весь основний матеріал був написаний і більшість треків були готові. Перед релізом зробив кілька правок.

- Чи вийде альбом на фізичних носіях та чи варто очікувати на живі виступи Протидії?

-  Поки точно сказати важко, але, все можливо. На цей момент живих виступів не планую.

- Цікаво, які українські гурти на Вас вплинули, якщо взагалі вплинули.

- Я насправді поганенько розбираюся у сцені. Якщо використовувати поняття впливу більш широко, ніж тільки музичний вплив, то у такому контексті це Drudkh і Лютомисл, хоч чув я їхнього матеріалу дійсно мало) Якщо мені сподобалася композиція, то я буду її роками слухати.

- І останнє — що зараз із музичним андеграундом у Чернівцях? Є нові гурти, чи проводяться локальні концерти? Бо збоку виглядає так, що місто не дуже активне...

- Не знаю. Щось ніби чутно, але тримаюся осторонь.

Протидія у соцмережах:

https://protydiya.bandcamp.com/album/--2

Neformat.com.ua ©