5 позитивних моментів 2018 року від Миколи Маги

Минулого року ми ділилися з вами топами релізів від різних представників української музичної сцени. Цього ж попросили музикантів і не тільки розповісти 3-5 найбільш позитивних речей, які сталися у їх музичному житті чи творчій діяльності протягом 2018-го. Третій герой нашої рубрики - Микола Мага (Обрій, The Symbioz, промо-група КРУК).  

1. З нашим гуртом Обрій ми в першій половині року випустили сингл "Дволикий", у другій половині - спліт з нашими друзями Soulrest, до якого увійшов трек "Королівство зачинених брам". Також завдяки Robustfellow Digital вся наша дискографія з'явилася на популярних стрімінгових сервісах. Ще ми відвідали з концертами Київ, Львів, Одесу, Чернігів і Калуш. Останні на цей момент два наші концерти ми відіграли цього місяця і тепер починаємо підготовку до запису нашого другого міні-альбому, який плануємо видати навесні.

2. Несподівано для самих себе записали перший за 5 років трек The Symbioz "Я забув". На все пішло до трьох тижнів - розібрати трек, репетиції та, власне, запис. "Я забув" досить позитивно сприйняли слухачі, особисто нам було дуже приємно бачити таку кількість схвальних відгуків. Зараз наш гітарист Василь Лавер повернувся з-за кордону, де працював більшу частину минулого року і ми готуємо запис міні-альбому. Так само, як і міні-альбом Обрію, реліз The Symbioz плануємо на весну.

3. Цього року видали три релізи на нашому лейблі Trismus records. Це повноформатний альбом, компіляція демо та міні-альбомів харківського блек-метал проекту Svrm і спліт Soulrest/Обрій. Всі релізи мали попит, велика частина поїхала покупцям за кордон. Зараз готуємо до видання новий міні-альбом Svrm, реліз найближчим часом.

4. З нашою промо-групою "Крук" досить активно возили в Ужгород представників вітчизняного і закордонного андерграунду. За рік нашими стараннями ужгородці могли побачити наживо виступи Strike Each Other, Knifeman, Noize Bomb, Sekt Star Sept, Death Pill, Zombie attack, Cios. Та наразі клуб, у якому проходили ці концерти та й взагалі майже всі минулорічні андерграунді рок-концерти, не планує продовжувати співпрацю з "рок-метал" організаторами, надавши перевагу вечіркам і корпоративам. Тому ми знов лишилися без локації для проведення концертів. Побачимо, як воно буде далі.

5. Особисто я цього року зміг більше часу приділити музичному туризму, все завдяки безвізу. Встиг побачити виступи Twitching Tongues, Vein, Madball, Chelsea Wolfe, Helmet, Paradise lost, Ratos de parao, Pallbearer, Grave Pleasures, Converge, Integrity, Unsane, Full of hell і ще купу всього. Цього року планую не зменшувати обороти у цьому напрямку.

Інші публікації у цій рубриці тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/5-pozitivnih-momentiv-2018-roku

Neformat.com.ua ©