Топ релізів квітня на Neformat.com.ua

Ми трошки лінувалися і пропустили кілька ТОПів місяця, але ось повернулися до цієї теми, бо у сучасному інфополі таки важко за усім встежити( Тож перед вами кращі релізи квітня. Правила їх відбору ті самі, що й минулого разу.

Альбоми

Упевненим лідером квітня став львівський психоделічний гурт Sex Blender зі своїм дебютним альбомом "Hormonizer". Вийшов він 20 квітня, воно ж 420, ну, ви зрозуміли. Тематика витримана)

Укладачка топу мала нагоду днями оцінити гурт наживо, і запевняю, все витримано на рівні. Навіть попри відсутність вокалу музикантам вдалося трохи розворушити не найактивнішу ужгородську публіку!

Почути Sex Blender наживо у компанії не менш цікавих вітчизняних та закордонних психоделічних гуртів можна буде 6 липня на фестивалі Electric Meadow 2018.



Окрім того до нашого ТОПу потрапили одразу два блек-метал гурти Kroda та Kzohh. Зважаючи на популярність вітчизняних представників жанру закордоном і у себе на Батьківщині, дивуватися тут особливо нічому. Для Кроди альбом "Selbstwelt" став уже сьомим за ліком, а сам гурт називає його квінтесенцією своєї діяльності за останні 15 років. 

Kzohh же, у свою чергу, відійшли від облюбованої тематики чуми та розповіли у лаконічному "26" про дві більш сучасні людські трагедії, а саме загибель тургрупи Дятлова наприкінці 1950-х та аварію на Чорнобильській АЕС 1986 року.  Кожній події музиканти присвятили по одному треку, у назвах яких знаходимо їх географічні координати. 

Завершує наш перелік повноформатників київський дует Garden Krist зі своїм новим альбомом "Change of State". Гурт чимало експериментує зі звучанням і нечасто коментує свої релізи. 

Загалом же минулого місяця було чимало цікавих лонгплеїв, наприклад, гурт Soom чи проект r.roo лише трохи відстали у рейтингу, тож і їх ми вам радимо оцінити, якщо з певних причин іще не встигли. 

Міні-альбоми

Безперечно, королем міні-альбомів квітня став київський колись хардкор, а зараз швидше грандж гурт Bluesbreaker. Їх реліз "Palais Ideal" був настільки довгоочікуваним, наскільки й споруда, що дала назву EP. Але краще за самих виконавців про міні-альбом ніхто не розповість, тож ось їхнє інтерв'ю на тему. Якщо ж ви надаєте перевагу сторонньому погляду, можемо запропонувати відповідну рецензію.  

Пост-металом сучасна українська сцена не багата і тим цінніший несподіваний врив від франківчан nug. Їх дебютний міні-альбом "Темна Маса" повертає нас до, мабуть, центрової особи жанру - Юрія Дубровського, який, здається, вирішив сконцентрувати навколо себе увесь цвіт вітчизняного пост-металу. 

Радує, що український хардкор не відстає за продуктивністю від своїх колег-музикантів і добрий приклад тому - "Rag Fucking Tag" EP від одеситів Ragtag і зокрема, Лефта, якщо ми вже згадуємо ключових творців андеграундної музичної культури України. Більше деталей релізу ви зможете дізнатися із нашої рецензії

Харківське експериментальне тріо смеющийся тигр раптом увірвалося в інфопростір зі своїм весняним EP "остатки роскоши" і навіть провело його живу презентацію у рідному місті, хоча за 8 років свого існування гурт не особливо часто давав концерти. Тож радість для фанатів була подвійною, або й потрійною, зважаючи на україномовний трек. 

Сингли

Безумовним лідером серед синглів став новий трек ужгородського progressive death/thrash metal гурту Omniverse - "Wiping The Senses". Сингл має увійти до останньої частини трилогії "Repel Lament Destroy", однак дата її виходу все ще невідома. 

Український лейбл Worn Pop готується випустити влітку новий міні-альбом одеського виконавця Polje. У рамках підготовки до цього релізу і вийшов однойменний сингл "Schengen". Пост-гетто етюд про бажання бути не тут і не зараз, - саме так його описує автор та лейбл. 

Антон Шитель, екс-учасник гурту Myopia створив власний проект - Sheetel, який дебютував у квітні із треком "Arise". Робота над синглом велася останні півроку, а розповідає він про сутички між реальністю та мрією, яких неможливо уникнути. 

Кліпи та лайви

Складно сказати, чи варто розділяти лайви та кліпи, бо часом грань між ними дуже тонка, незалежно від того, як самі автори позиціюють свою роботу, або скільки часу їй присвятили. Принаймні, на кількість переглядів ці відмінності самі по собі не особливо впливають. Цікавим прикладом тут може стати лайв українського chaotic metalcore/ post hardcore гурту Space Of Variations, записаний на трек "Tibet" під час перебування музикантів у місті Дубай. У січні музиканти не лише виступили там, але й відвідали місцеву студію GAD Records, де і записали свій ролик.  

Робота над новим кліпом психоделічного гурту Soom тривала взагалі із листопада минулого року і ледь не до самої дати релізу. Графічний відеоряд на трек "Вщент" триває понад 10 хвилин і передає нам таку величезну купу послань і образів, що одразу все й не осягнеш. Кліп став своєрідним анонсом для повноформатника гурту, котрий теж 420)  

А от новий лайв Stoned Jesus записувався за один виступ у добре відомого ведучого Майкла Щура і подальша робота над ним тривала десь з тиждень, якщо наші підрахунки правильні. Але це не завадило фанатам оцінити довгоочікуваний новий трек "Hands Resist Him", хоча коментарі можна було знайти різного ступеня зіпсованості. Все-таки перша поява всесвітньо-відомого гурту на українському ТВ не могла бути однозначною) 

Добрий друг гурту Soom - львівський хіп-хоп виконавець BRAT і собі поділився дебютним відеокліпом на трек "ФОП". Тут ми вже бачимо не анімацію, а історичні кадри Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного та чудовий професійний вступ від ведучої Юлії Шпачинської. 

Умансько-київський інді гурт The Unsleeping іще раніше пообіцяв кожен трек свого майбутнього міні-альбому супроводжувати кліпами. І ось після яскравої березневої появи у пресі (сам гурт існував і раніше) музиканти представили іще одне відео, цього разу на сингл "Wonderland". Ми спробували дізнатися більше про хлопців у нашому інтерв'ю

Методика

Щомісяця ми відбиратимемо по 3-5 позицій серед випущених за той чи інший місяць альбомів, міні-альбомів, синглів та кліпів, залежно від того, скільки буде релізів, як складатиметься статистика (Фейсбук, Google Analytics, сайт) і скільки буде точних співпадінь у результаті. Додаватимемо і цікаві демки чи компіляції, якщо такі матимуть багато переглядів. Рейтингові місця виставляти не будемо, оскільки показники у різних системах формуються за своїми алгоритмами, а окрім того нам би просто не хотілося акцентувати на цьому увагу.  

Neformat.com.ua ©