Neformat Fest 2019: White Ward

Neformat Fest 2019 — це подія, яка збере одні з кращих андеграундних гуртів України. Закордонних хедлайнерів не передбачається, як і не було їх на попередніх наших фестивалях. А проте ми впевнені, що всі ті проєкти, які виступатимуть на івенті, варті уваги та поваги слухачів.

Саме тому ми поговорили з усіма нашими учасниками та поставили їм кілька питань. Наступні наші герої — одеський black metal гурт White Ward. На запитання відповідають гітарист Юрій Казарян та бас-гітарист Андрій Печаткін. 

— Що для вас означає / з чим у вас асоціюється Неформат?

Андрій Печаткін (далі — А.П.): По-перше, з форумом, бо роками він був осередком андеграундної музики. Там можна було знайти дуже багато цікавого. По-друге, джерелом музичних новин стосовно вітчизняної сцени, про яку не пишуть інші видання.

Юрій Казарян (далі — Ю.К.): Як на мене Неформат — це дуже вдала назва для порталу про андеграундну музику. Тому що термін "неформат" у мене відразу асоціюється з тим, що є неприйнятним для державного "цивільного" телебачення, радіо та інших засобів масової інформації, що є самою суттю андеграундного мистецтва. 

— Яку програму готуєте до фесту? Що плануєте зіграти?

А.П.: Готуємо три нові пісні та дві старі. Нові треки дуже довгі, тому більше пісень просто не встигнемо відіграти.

Ю.К.: Також хочу відзначити, що ми будемо грати з новим саксофоністом, який записав партії на наш новий альбом, який вийде восени. Ми старанно працюємо і сподіваюсь, що зможемо видати круте й атмосферне шоу.

— Розкажіть, будь ласка, про свій найвдаліший виступ.

А.П.: Такого ще не було. Можна довго розповідати про круті концерти, але найвдаліший — це виступ, до якого слід йти протягом всієї музичної кар’єри.  Але слід зазначити, що було дуже круто грати у Дніпрі на закритому концерті. Нас тоді покликали відіграти на великому фестивалі у столиці, але ми вибрали дружню атмосферу закритої вечірки з друзями.

— Яку свою пісню чи реліз вважаєте найбільш важливим. Поясніть, чому.

А.П.: Найважливіший реліз — наступний, але я зараз не про наш другий повноформатник, а про кожен наступний реліз, який ще не вийшов. Бо це нові цілі, нові перешкоди та нові здобуття. 

Ю.К.: Особисто для мене, є ще один, якщо не найбільш, то, як мінімум, дуже важливий момент — це найперша пісня яку я створив у рамках White Ward — "Walls". Нехай вона вже здається дуже простою, має зовсім інше звучання ніж те, що ми створюємо зараз, але вона була першою, вона була тим, з чого все почалося ще у 2012 році, вона дала початок тому, що стало найголовнішим проєктом у моєму житті.

— Які плани гурту до кінця року?

А.П.: Випустити другий повноформатник восени та відіграти ряд концертів на його підтримку.

Фестиваль відбудеться у клубі Bingo 31 серпня. Квитки вже можна придбати онлайн по 350 гривень, кількість обмежена. Зауважимо, що до дня фестивалю ціна на квиток поступово зростатиме. 

Інтерв'ю з іншими учасниками — https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/neformat-fest

Подія у соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/342012529787442
https://t.me/neffest19

White Ward у соцмережах:

https://whiteward.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/whitewardofficial/
https://www.instagram.com/whitewardofficial/
https://vk.com/whiteward

Neformat.com.ua ©