Neformat Family: Riiga

Цією публікацією ми розпочинаємо ще одну непостійну рубрику - Neformat Family, у рамках якої розповідатимемо вам про минуле. Справа у тому, що форум Неформату - це, як горище вашої бабці, справжній скарб із давніми андеграундними релізами та гуртами. І ось ми добралися до цих запилених бітів інформації, готові їх відчухати та донести до вас у найкращому вигляді! 

Першою жертвою нашого "прибирання" став харківський post-hardcore/post-metal гурт Riiga

"Твой дом разрушен, твой город покинут, твоё лицо не отражается в реках. Сожги всё дотла - мы тебе поможем", - обіцяли хлопці своїм фанатам у соцмережах. Будемо вважати це слоганом) 

Утворився гурт наприкінці 2011 року, і скоро потому музиканти відіграли дебютний концерт. А вже у січні 2012 року з'явилася їх перша і, забігаючи наперед, єдина s/t демка. Її запис відбувався 8 січня того ж року на студії "Grindovik" у Харкові, а зведенням релізу займалися російський лейбл Struppa Records. Лейбл, судячи з соцмереж, загнувся десь тоді ж, коли і герої нашої рубрики, а от той самий "грайндовик" живе і процвітає. Обкладинку для релізу намалювала Діана Петруша.

Трекліст: 

1. Пролог (Prologue)
2. Отречение (Recantation)
3. Зазеркалье (Looking-glass land)
4. Проклятая Тропа (Cursed path)

Форумчани Неформату свого часу особливо нахвалювали останній трек, тож радимо зацінити хоча б його. 

За недовгий час своєї діяльності колектив встиг зазнати кількох змін складу. Так на самому початку його утворили колишні та діючі учасники гуртів esokhôra (Лесь - бас, Сетдар - гітара, Саша - ударні), скверна (Саша - вокал) та Innerblob (Слава - гітара). У 2012 до гурту приєднався новий гітарист Дмитро, привнісши тим самим до цього переліку ще й славнозвісну Заводь. А завершив свою історію колектив Riiga вже зовсім в іншому складі: 

  • Саша - вокал
  • Саманта - гітара
  • Саша - гітара
  • Саша - ударні

На відео нижче -  один з останніх живих виступів гурту 21 січня 2013 року у донецькому клубі "Другой Мир". На початку березня учасники Riiga виступили у Києві в Малій Опері, а про припинення діяльності оголосили 16 травня 2013 року, тобто загалом проіснували вони менш як два роки. І хоч мова тоді йшла про "замороження" проекту, за 5 наступних років від гурту не було жодних новин. 

Riiga у соцмережах:

http://www.lastfm.ru/music/riiga
http://riiga.bandcamp.com/
https://vk.com/riigaband
https://www.neformat.com.ua/forum/distorted-unit/48949-riiga.html

Neformat.com.ua ©