Neformat Family: Leviathan

Ми продовжуємо рубрику Neformat Family, у рамках якої згадуємо цікаві андеграундні українські гурти, які призупинили діяльність або взагалі розпалися. Сьогодні поговоримо про знаковий для багатьох людей одеський хардкор гурт — Leviathan. Як мінімум, у рамках нашого сайту його згадував у своєму плейлисті вокаліст Yotsuya Kaidan та у інтерв’ю - вокаліст Kingpin. 

Наразі колектив Leviathan неактивний, а усі його сторінки в соцмережах, чи то заховані, чи то видалені. Та і загалом із самого початку про гурт було мало вільної інформації, тож цей випуск Neformat Family буде досить лаконічним.

Отож, першу згадку на форумі про Leviathan знаходимо у 2010 році. Хлопці запам’яталися слухачам, перш за все, своїми потужними виступами, злим металізованим хардкором та незвичним хриплуватим голосом вокаліста Романа. Вже згодом з’явився їх дебютний реліз — міні-альбом "In A Search Of A Soul". Він вийшов у червні 2010 року та містив 5 треків, включно з Оутро. Того ж року міні-альбом з’явився на касетах, які коштували на той час 15 гривень.

Окрім того у 2010 році в мережі з’явився уже більш масштабний "Live in Vegan-club від 05.09.10", який містив треки з дебютного EP, кілька нових пісень та кавери на "Devil Angel" (True Blue) й "It's The Limit" (Cro-Mags). Треки були записані під час виступу одеситів у Санкт-Петербурзі. Місцевий Vegan Club на той час був вільним простором, де люди могли послухати різноманітну музику без алкоголю й сигаретного диму, зате з веганською кухнею.

Наразі знайти лайв у мережі в цілому вигляді складно, але всі пісні окремо є у соцмережі Вконтакте (шукати за ключовими словами "leviathan Vegan-club")

У червні 2011 року Leviathan представили новий міні-альбом з лаконічною назвою "ep '11" та не менш лаконічним наповненням. Реліз містив всього два треки і один з них - "laceration" - увійшов до міжнародної збірки Casa de Diversion "Europe Vol 1" видання Toxicbreed's Funhouse поряд з такими гуртами, як Hierophant, Celeste, Ritual та іншими.

Наступний міні-альбом гурту довелося чекати 5 років, адже вийшов він уже в травні 2016-го. Реліз був майже аналогічним попередньому: містив два треки та мав таку ж лаконічну назву "ep '16". Тоді ж ходили чутки, що гурт готує якийсь більш масштабний альбом, але нічого подібного так і не вийшло.

Того ж 2016 року Leviathan відіграли свій останній концерт (якщо орієнтуватися на лайви) та призупинили діяльність.

Власне, останній лайв гурту, який знайшовся у мережі, відносить нас до вузькопрофільного одеського хардкор фестивалю COBRA FEST 2016. На відео нижче можемо оцінити весь сет хлопців. До слова, виступав гурт і на першому COBRA FEST у 2015 році.

Раніше, у 2013 та 2014 роках, Leviathan також грали на іншому тематичному одеському хардкор фестивалі — Маяку. Були вони там і в 2015 році. Загалом же у мережі знаходимо чимало дрібніших концертів за їх участі.

Гарний лайв гурту також можна глянути з виступу гурту у травні 2016 року на фестивалі Strength In Hate fest у Санкт-Петербурзі.

Після зупинки діяльності гурту, його учасники були помічені у кількох колективах. Так, наразі у складі одеського хорор панк гурту The Night  грає колишній гітарист Leviathan, а нині ударник - Саша Меджік. А от дебютну демку колектив записав з ударником Leviathan - Женею Морячком. Приклали свою руку колишні левіафанівці і до діяльності гуртів Rising та Flame.

Раніше в частини учасників колективу також був окремий сайд-проект Soulcraft (NYHC у дусі WarZone). 

Цікавий факт: у 2010 році український high street бренд Ditch Clothing, який, власне, розпочинав свою діяльність з футболок для друзів, видав партію футболок Leviathan. Їх тираж склав 50 штук, а вартість на той момент була — 100 гривень.

Leviathan у соцмережах:

https://www.neformat.com.ua/forum/hardcore/37257-leviathan.html
https://myspace.com/lvthnhc
https://leviathanhc.bandcamp.com/

Раніше у рубриці: 

Neformat.com.ua ©