Геловін 2018 в Україні: концерти та вечірки

Кілька років підряд ми готуємо перед Геловіном огляд тематичних івентів. Знову і вкотре дата свята припадає на середину тижня, але від цього кількість концертів і вечірок не сильно зменшується, адже чимало з них є постійними та незмінно відбуваються щороку. У той же час не дрімають й інші організатори, хоча пропозицій від таких цього року, за нашими спостереженнями, дещо поменшало. 

Перш за все, оглянемо столичні івенти, адже Київ традиційно пропонує на Геловін широкий вибір різноманітних андеграундних концертів. Звісно, вибірка наша може бути неповною, тож дивіться анонси ваших улюблених закладів, сайти букінгів, офіційні сторінки вподобаних гуртів і просто на стовпи й паркани можете глянути по дорозі додому.

Halloween Horror Night 2018

01 Halloween Horror Night 2018

Клуб Бінго, лейбл ІншаМузика та агентство NeverLand десятий рік поспіль проводять чи не наймасштабніший андеграундний Геловін у Києві.  Цього разу івент матиме мексиканський присмак, а на відвідувачів, окрім текіли та розмальованих черепів, чекає 12 годин живої та електронної музики, містичний ярмарок у холі клубу, фотозона у стилі мексиканського Дня Мертвих, танцювальні виступи та перфоманси та навіть можливість змінити свій вигляд прямо на фестивалі.

Де: клуб Bingo (Київ, пр-т Перемоги, 112)

Коли: 27 жовтня, 17:00

Лайн-ап: Robots Don't Cry (Grunge / Punk), Cherry-merry (garage rock/indie), Osnova (electronic), Shadazz (alternative rock, trip-hop), Respect Your Mom (grunge), Komissiya (indie rock), Slow Action (blues rock), Error::Genesis (DarkElectro), Предсмертная кадриль (goth punk)

Ціна питання: від 200 гривень

ФБ | квитки 

044 Hardcore Halloween 2018

03 Hardcore Halloween 2018

Ще один традиційний геловінський захід, цього разу для любителів хардкору від київської тусовки 044 Hardcore. Родзинкою святкування у 2018 році стане поєднання hardcore punk та metal музики на одній сцені. Основний акцент тут робиться саме на музичну складову, де є українські та закордонні гурти, перевірені часом команди та ще геть "зелені" новачки. 

Де: Otel' (Київ, вул. Нижньоюрківська, 31)

Коли: 1 листопада, 19:00

Лайн-ап: МОЧА (Київ, D-Beat/Hardcore-punk), Tank-2000 (Київ, 044 Hadcore), Zombie Attack (Київ, Thrash Metal), Reminded (Київ, 044 heaviest shit), Kytowrath (Москва, New wave of russian heavy metal)

Ціна питання: 150 гривень

ФБ

 Halloween 2018 - Sign Of Samhain 

04 Halloween 2018 Sign of Samhain

Atrius Concert Agency цього року  також влаштовує власний Геловін. Подібно до попереднього івенту, тут основний наголос робиться на музику, а саме на київську dark metal сцену. Однак ті відвідувачі, які прийдуть у костюмах або з гарбузами, отримають знижки. Гарно підготуватися варто ще й тому, бо на івент збереться кілька фотографів та відеографів, які зможуть зафіксувати ваш яскравий образ. 

Де: Volume Club (Київ, вул. Гарматна, 26/2)

Коли: 26 жовтня, 19:00

Лайн-ап: Ungoliantha (Київ, Symphonic Black Metal), Northrend (Київ, Pagan Black Metal), Devildom (Київ, Atmospheric Black/Death Metal), Smothering Silence (Київ, Dark Metal), Adrageron (Київ, Dark Ambient/ Drone/ Noize)

Ціна питання: 50-100 гривень

ФБ   

Kiev Kills: Halloween Carnival 2018

02 Kiev Kills Halloween Carnival 2018

Агентство незабутніх концертів Kiev Kills цього року, як і попереднього, пропонує власне бачення геловінського святкування. Тут на відвідувачів також чекає велика програма, що включає, окрім музики, танці, декорації, ді-джейські сети, а унікальною пропозицією івенту можна назвати можливість гри на ретро-консолях Dandy, Sega та на сучасній системі PS4. 

Де: арт-клуб "Тёплый Ламповый" (Київ, вул. Михайла Омеляновича-Павленка 4/6)

Коли: 3 листопада, 18:00

Лайн-ап: Mizantropia (extreme gothic), Mysterya (power / gothic), Scarleth (Modern Metal), Mar'lyn Monroe (Alternative Metal), Chekarino Project (synthwave / dark-pop), Under The Gun (Glam Metal), Thrillin' Voltage (hard-rock), Gerollds (pop- punk)  

Ціна питання: 150-200 гривень

ФБ квитки  

  Zwyntar Live in Kyiv

04_02 ZWYNTAR Live in Kyiv

Zwyntar - безперечно, один із тих гуртів, які міцно асоціюються з чимось похмурим, містичним, темним, тож їх сольний лайв  на День Усіх Святих виглядає більш ніж органічно. 

Де: БарменДиктат (Київ, Хрещатик, 44)

Коли: 1 листопада, 21:00

Лайн-ап: Zwyntar (gothic rock, dark country)

Ціна питання: вхід вільний

ФБ 

Однак не Києвом єдиним живе українська музична тусовка. Є куди сходити, що послухати і в регіонах, хоча часом заходи й не настільки масштабні. Тут ми постараємося представити по одному івенту з кожного міста. 

 Halloween Party in Yellow Zeppelin

05 Halloween Party in Yellow Zeppelin

Невеликий харківський івент, який, утім, канонічно розпочнеться увечері 31 жовтня. Костюми вітаються і принесуть власникам значну знижку. 

Де: Yellow Zeppelin (Харків, пров. Плетньовський, 2)

Коли: 31 жовтня, 20:00

Лайн-ап: Hatedhead (groove metal), Chainsaw Jack (southern metal\sludge), Safe and Sound (кавер-проект)

Ціна питання: 50-100 гривень 

ФБ | ВК

До слова, 27 жовтня на Halloween Fest: Inquisition харків'ян та гостей міста запрошує Арт-завод МЕХАНИКА Иная Земля. Програма радше танцювальна, зате будуть усі атрибути масштабних івентів: фудкорт, фаєр-шоу, бодіарт, тематичні зони тощо. Та і сам Yellow Zeppelin пропонує ще цілий ряд геловінських тематичних івентів.

Halloween party

06 Halloween party

Під івентом з досить типовою назвою ховається дуже запальний лайн-ап. Сайкобіллі, рок-н-ролл, свінгкор, - ця гримуча суміш змусить танцювати усіх чортів, які наважаться відвідати MMC. Івент може стати гарною альтернативою для тих, хто пропустив Ukrabilly Halloween 2018, який вже відбувся 20 жовтня. 

Де: More Music Club (Одеса, вул. Польська, 12)

Коли: 3 листопада, 20:00

Лайн-ап: The Hypnotunez (jazz-punk, swingcore), Outer Space (psychobilly), Strait Jacket (psychobilly), Screamin’ Meemies (rockabilly)

Ціна питання: 100 гривень

ФБ  

Перейнятися духом Геловіну, але дещо в іншій атмосфері пропонує також одеська Кірха, де 27 жовтня у рамках Halloween Organ Concert лунатиме Токката і Фуга Ре мінор Баха. 

Nuclear Power Plant. Part III. Doomsday

07 Nuclear Power Plant. Part III. Doomsday

Завершальна частина полтавської серії концертів Nuclear Power Plant у 2018 році пройде під назвою Doomsday і поєднає вибуховий метал сейшн з костюмованою вечіркою у стилі Геловіну. Організатори також обіцяють відвідувачам конкурси, подарунки та розіграші. 

Де: арт-кафе Open Kitchen (Полтава, вул. Європейська, 225)

Коли: 27 жовтня, 18:00

Лайн-ап: Deathline (Полтава, Thrash/Death Metal), Narator (Полтава, Melodic Death Metal), Anmasker (Запоріжжя, Thrash Metal), Dam-Age (Харків, Thrash Metal), Angered Crowd (Київ, Groove/Death Metal)

Ціна питання:  60-80 гривень

ФБ     

Пре-Хеллоуін Вечірка: metal, hardcore i grunge з Західної України!

44696073_1897831026990616_7537632755115360256_n

Перед Геловіном до Львова завітають славні гурти із сонячного Закарпаття! Підтримають гостей місцеві ветерани. 

Де: репетиційна база Львів MuzSvit (Львів, Винниченка, 30)

Коли: 27 жовтня, 19:00

Лайн-ап: Обрій (Ужгород, смерть метал), Wheelz of Steel (Мукачево, hardcore), FireJam (Львів, grunge, stoner, psychedelic)

Ціна питання:  80 гривень

ФБ

Halloween: Tim Burton Party

08 Halloween Tim Burton Party

Вечірка у дусі сонної лощини, похмурих тіней, шоколадної фабрики та інший образів з робіт Тіма Бертона супроводжуватиметься атмосферною музикою, смаколиками, розіграшами та іншими розвагами. А запрошений гример допоможе перевтілитися тим, хто не встигне зробити це вдома. 

Де: антикафе "Риба Андрій" (Дніпро, вул. Князя Володимира Великого, 13)

Коли: 27 жовтня, 19:00

Лайн-ап: Spanish Castles Magic (Indie), The Wicker Man (Neoclassical, Electronic)

Ціна питання: 100-120 гривень

ФБ 

Як бачимо, Геловін цього року краще відзначати у Києві, зате відсвяткувати його можна двічі, а то й тричі: на вихідних перед, у день самого свята та на вихідних після. І не забудьте про костюми: окрім знижок на квитки вони просто створять більш відповідний настрій та похмурішу атмосферу для вас та ваших друзів. 

Якщо ж ви зовсім не фанат(ка) усіх цих зомбі та скелетів, але хочете кудись сходити найближчими вихідними, то звичайні концерти ніхто не скасовував. А оскільки їх дуже багато, радимо відвідати нашу групу Neformat Promo, де ми слідкуємо за найближчими андеграундними музичними подіями. 

Наш минулорічний огляд геловінських заходів можна знайти за цим посиланням.

Neformat.com.ua ©