Grandma'pick: створення музики не можна втиснути ні в які рамки

Grandma'pick нещодавно випустили дебютний сингл і одразу викликали чимало обговорень у соцмережах, а так буває далеко не з кожним гуртом. Ми вирішили дізнатися трохи більше про те, як вдається створювати музику між двома країнами та чи подобаються колективу порівняння з Marmozets. 

— Для початку хотілося б дізнатися детальніше про ваш склад. Як так склалося, що гурт розділений між двома країнами?

— Наш гурт не розділений, а, швидше, завойовує слухачів одразу на різних територіях) Ми всі були знайомі ще до початку GmP, та погляди на створення музики поєднали нас остаточно. Наш гітарист проживає у Німеччині і тому основна робота проводиться, коли ми приїжджаємо до нього, або ж він навідується до України.

— Ви самі зазначали, що Grandma'pick — це проект вже досвідчених музикантів. Хто з вас де грав раніше? І який досвід ви перенесли з тих попередніх гуртів у новий проект?

— Так, це правда. Саша (бас-гітара) на постійній основі у Брем Стокері, також він брав участь у короткому, але дуже вибуховому проекті Бордюр. Діма Драм змалечку і до наших днів грає у Мерві, окрім цього має сольну практику зовсім не пов‘язану з ударними. Саша (вокал) починала із The sky is red ще у середині двотисячних. А у Тьоми (гітара) було, мабуть, з десяток проектів на півдні України. Все це дало нам досвід виступів як в невеликих клубах, так і на масштабних фестивалях.

— У Фейсбуці меломани вже встигли порівняти вас із Marmozets.Як вам таке порівняння?

— Радує, що вже не Paramore)

— Хвалили вас багато, але була також і критика. Як ви взагалі думаєте, остання може бути корисною?

— Критика — це кльово) Це ще один засіб спілкування з аудиторією, можливо, не менш впливовий ніж схвалення. Ми завжди за конструктивну критику. 

— Не можу не спитати: Grandma'pick — звідки ця назва?

— Це була робоча назва, та згодом ми так звикли до неї, що вже не бачимо цей проект інакше як Grandma'pick.

— Бачила інформацію, що ваш гурт утворився ще півтора року тому, але дебютний трек вийшов лише зараз? Чому так? Займалися самоудосконаленням?

— Процес створення музики не можна втиснути ні в які рамки, тому він зайняв рівно стільки часу, скільки йому було треба. Як і у всіх, свої ролі зіграли відстань, протилежність характерів учасників і суворі реалії української музичної індустрії. 

54142993_1487339704730485_5903976828082585600_n

— Дебютний трек "The Hurricane" показав вас як досить багатообіцяючу команду. Що саме вас надихало на його створення?

— Нашим натхненням завжди є бажання грати те, що подобається нам, попри новомодні тенденції сучасної музики.

— На підході також ваш дебютний повноформатник. Чого від нього очікувати? І чи визначилися вже з датою релізу?

— У кращих традиціях вітчизняного шоубізу вихід цього дітища ми плануємо на осінь, але буде це альбом чи ЕР, ми ще не впевнені. 

— Коли та чи варто очікувати на живі виступи вашого гурту в Україні?

— Так, ми б дуже хотіли відвідати декілька українських фестивалів влітку.

— Наостанок можете передати якийсь меседж читачам, вашим потенційним фанам.

— Народ, нумо частіше відвідувати живі виступи! За останні роки ситуація міняється не в кращу сторону, тому що немає попиту. І за цих умов багато дійсно класної музики не знайде свого слухача, просто пропаде десь на жорстких дисках. Тому ходіть на живі концерти, отримуйте позитивні емоції та цінуйте справжню музику! 

56973886_1494770720654050_5529753883745714176_o

Grandma'pick у соцмережах: 

https://www.facebook.com/GrandmaPickOfficial
https://www.instagram.com/grandmapickband/
https://grandmapick.bandcamp.com/releases

Neformat.com.ua ©