Foreign View Nick: Nick Hannon (Велика Британія, Sons of Alpha Centauri)

— Яких українських андерграундних артистів ти знаєш? Як ти про них дізнався? Чому вони тобі подобаються?

Думаю, перший український гурт, у який я дійсно вслухався, був Funestum. Я почув їхній трек "Врата Вечности" (Gates of Eon). Я робив ф'юнерал проект у той час, який називався Etherius, тому що SOAC ніколи не грали реальний ф'юнерал або дум. Я почув цю епічну сагу, коли дійсно потрапив у ф'юнерал сцену — що за трек. На рівні з Shape of Despair, це точно…

Narrow House (за участі екс-членів Funestum) – крутий гурт, і у мене є їх записи, які були випущені на Solitude Records. Я потрапив в українську сцену зі сторони ф'юнерал думу — я не є справжнім "думхедом", але ф'юнерал — це дуже багато оркестровості та цікавих музичних розмірів. Насправді, я зовсім трохи говорив з Єгором з Funestum, і я дійсно хочу якось зміксувати їх лайв відео, що він послав мені.

— Твоя особиста колекція містить українські релізи? Які?

Мій абсолютна улюблений український гурт – Starchitect. Їх дебютний альбом "No" є одним з кращих дебютних пост-метал релізів узагалі. Я люблю цих хлопців! У мене є їхній спліт з Fading Waves, який містить їх дебютний реліз "Home" – також прекрасний запис. Абсолютно недооцінений гурт.

Було б круто зіграти з ними в Україні, а ми б запросили їх на шоу в Лондоні!

Starchitect Tour poster 2011

 Чи підтримуєш ти зв'язок з українськими лейблами?

Robustfellow, як на мене, фантастичний лейбл. Вони уособлюють усе, що має бути в артхаусного ком'юніті лейблу. Я думаю, що RobustFest і DVD-диски, пов'язані з цими шоу, які вони випускали, є неймовірними та містять дійсно круті виступи Krobak, Belzebong і Samsara Blues Experiment. Однак, це не тільки фестивалі та DVD. Одна річ, яка мене просто розірвала, — це колекція Robust Session 2011 – 2013, яку вони зробили.

Мені пощастило володіти однією з них, і це реліз найвищої якості, який я тільки бачив. Я працював з Simple Box Construction через A Death Cinematic, коли ми зробили наш лімітований спліт, і навіть з Set Fire to Flames ще у 2005 році, який схожий на Godspeed! Crew and Constellation, і це найкраща продукція арт-лейблу, що я бачив.

Виступ на RobustFest, безумовно, є у нашому списку речей, які потрібно зробити, і ми дійсно сподіваємося втілити це у життя в найближчі кілька років. Я намагаюся узгодити з Філом, щоб ми та Karma to Burn зіграли на якійсь сцені RobustFest. Ми відкривали перший DesertFest разом, але тепер хочемо виступити на RobustFest!

— Можете назвати якісь цікаві релізи з українських лейблів?

Somali Yacht Club, їх альбом "The Sun" приголомшливий. Mournful Gust – інший ф'юнерал гурт, який я люблю. Soom також круті, їхній альбом вийшов тоді ж, коли й "Continuum" – таким чином я дізнався про них.

Велика подяка за ваш інтерес і підтримку Sons of Alpha Centauri – респект Україні, гуртам та лейблам, які втілюють це все у життя..  

Раніше у рубриці:

https://www.neformat.com.ua/rubrika/foreign-view

Neformat.com.ua ©