Березовий реп: музика майбутньої України

Поки народні умільці цідять соки з берези, наші репери підготували для вас порцію березневого репу, який ми розглянемо трішки нижче. Весна — це не лише авітаміноз, а ще й довготривале творче пробудження. Усі старатимуться задавати літніх трендів саме зараз, тому починаємо уважно слідкувати, чи з’являтиметься така тенденція і серед наших улюблених реперів.

Ядерна Могила презентує сингл "Намалюю пісню", де обіцяє розмалювати сірий світ. Соціальна тематика з милозвучним приспівом, як завжди, словом. Окремо відмітимо Могилу за творчу активність.

Передоз наш друг, каже Псючий Син, і каже це так, що не кожен зрозуміє з першого разу. Цікава стилістика, нагадує кінець 90-их США, а твориться все це у місті Калуш. Виконавець уже зумів зацікавити поціновувачів такого звучання своїм крайнім релізом "Торба", тож чекаємо відеоробіт.

Ціна Ритму презентували сингл зі свого майбутнього альбому, котрий матиме назву "Вічний Двигун". Саме так позиціонують репери свою композицію "Синій екран", котру записали разом з Тулим. Бухати люблять більшість з нас, але варто це робити так, щоби не довелось перевстановлювати свою операційну систему.

Вінницький артист Ennyday презентував альбом "Ракета", і він влетів нам до вух. Це той саунд, ніша якого була і є незайнятою. Легкий своїм змістовним навантаженням матеріал з яскравими хуками та вірусними фразочками засідає у голову, що і було необхідно реперу. Від себе виділю такі треки: "Паранойя", "Нова колишня", "Саме той день".

Високою активністю відмітились Шершень, Білий Бо та Levyy MC, з міста Лева. Мало того, що перший та третій беруть участь у реп-батлі "Король Заходу", то ще й частенько тішать нас новими відеокліпами. "Відійди" — це наказ для тих, хто заважає хлопцям рухатись до своєї мети, а саме – качати своє місто та Україну. Мені відео здалось надто похмурим, трішки простеньким, та трек мав би все виправити.

Ви тільки подивіться, хто повертається у гру. Вова зі Львова презентує новий кліп "Хавай Радість", де кількість рожевого зашкалює. Після довготривалої мовчанки репер пробує вриватись з актуальним звуком та вірусним приспівом. Миттєвий результат не прийшов, та будемо сподіватися, що виконавець повернеться до батьківщини та ще покаже, що рано списувати з рахунків олд-фагів.

Ще один львівський виконавець ХАС демонструє нам "Дикий Кач" — відеокліп, котрий уже зібрав півмільйона переглядів за короткий термін. Уже не відмажетесь, що український реп не люблять та не сприймають. Цікава ідея відео, яка після однієї хвилини стає нудною. Не витягує цей стильний дід увесь кліп, не варто обмежуватись однією гарною ідеєю. Скупо. Та те, що могло бути набагато краще, не заперечує факту – робота вдалась.

Переходимо до виборчої тематики, і першим ділом розглядаємо повернення екс-учасника гурту PVNCH, Ropan’a, і цей камбек є кліпом під назвою "Думай сам". Саркастичні висловлювання та сценки, цікава музична складова з присмаком регі, бородатий репер — ось до чого варто бути готовим, вмикаючи відос. А ви думали, коли голосували?

Закінчуватимемо нашу березневу підбірку далеко не останнім іменем в українському репі. Знову тематика вибору, майбутнього України та її жителів. Yarmak — "Тут мій дім", це ще одна україномовна композиція від артиста, назва якої говорить сама за себе. Київський урбан зробив картинку, а Саша закликав поважати батьківщину.

Як ви самі бачите, темпи тільки зростають, тож музика майбутньої України кріпне та готується до вибуху. Можемо думати та гадати, коли це станеться, або ж просто насолоджуватись моментом самобутності. Чекатиму у коментарях ваших прогнозів, а поки що — тримайте палець на пульсі.

Пригадати підсумки реп-зими 2019 від Пилипа OG ви можете за цим посиланням

Neformat.com.ua ©